Prijzen van eten en drinken op Lanzarote

Prijzen van eten en drinken op Lanzarote Benieuwd naar de prijzen van eten en drinken op Lanzarote? Dan ben je hier op de juiste plek. Regelmatig zijn we op Lanzarote geweest en we hebben dan ook een goed beeld gekregen van de prijzen op Lanzarote. Van uit eten tot zelf je kostje maken. De prijzen van eten en drinken kunnen op het eiland nogal verschillen.

In dit artikel nemen we je mee langs de verschillende locaties waar je wat kan eten en drinken en wat je kan verwachten. We houden daarnaast ook rekening met de verschillen die we gewend zijn in Nederland. Hoewel veel hierin natuurlijk subjectief is, weten we zeker dat je na het lezen van dit artikel een goed beeld hebt over de prijzen van eten en drinken op Lanzarote!

De prijzen op Lanzarote in verhouding met Nederland

Over het algemeen zijn de kosten voor eten en drinken op Lanzarote een stuk lager dan in Nederland, maar ga hier niet blind vanuit. Doordat Lanzarote zelf beperkte voorzieningen heeft moeten veel producten worden geïmporteerd. Daarnaast weten de winkel- en restauranteigenaren in de toeristische gebieden ook maar al te goed dat toeristen net wat meer te besteden hebben. 

Ondanks dat het in toeristische gebieden vaak net een stukje duurder is, kan je ook daar vaak een stuk goedkoper eten en drinken. De lokale bevolking moet immers ook rondkomen. Als je lokaal en buiten de meest toeristische centra koopt, liggen de prijzen vaak een stuk lager dan je hier gewend bent. Immers, de salarissen op de Canarische Eilanden zijn één van de laagste van heel Spanje en dus liggen de prijzen automatisch ook een stuk lager.

Welke producten zijn een stuk goedkoper dan in Nederland?

Prijzen eten en drinken groente en fruit Lanzarote Over het algemeen liggen de prijzen in (lokale) supermarkten een stuk lager dan in Nederland. Met name producten als groenten en fruit zijn vaak een stuk goedkoper. Daarnaast zijn ook lokale merken vaak een stuk gunstiger geprijsd, helemaal ten opzichte van de alternatieve A-merken. Deels komt dit doordat de Canarische Eilanden lagere belastingen heffen op diverse productgroepen. Geïmporteerde producten kunnen echter nog steeds vergelijkbaar zijn met wat je gewend bent. Het is dus de moeite waard om even te vergelijken.

Bijkomend voordeel van lokale producten kopen is de kwaliteit en versheid. Op Lanzarote kan je lokale producten van zeer hoge kwaliteit kopen. Met name verse producten als vis, zeevruchten en groenten zijn vaak een stuk verser. Daarbij komen ze vaak van zeer lokale bronnen.

De horecaprijzen in vergelijking met Nederland

In de horeca liggen de prijzen over het algemeen ook vaak een stuk lager dan in Nederland. Uitgaande van een gemiddeld restaurant liggen de kosten vaak wel zo’n derde lager dan dat je hier gewend bent. Betaal je in Nederland dus €30 voor een gerecht, dan is dat op Lanzarote vaak zo’n €20. Daarbij zijn dranken als koffie en bier vaak ook een stuk goedkoper, veelal de helft van de prijs. Voor een biertje betaal je gemiddeld zo’n €2 à €4 en een koffie heb je vaak al voor €1.

Wat kan je verwachten van de prijzen voor eten en drinken op Lanzarote?

Zoals gezegd zal je merken dat je voor eten en drinken een stuk minder kwijt bent op Lanzarote dan in Nederland. Natuurlijk verschilt het net waar je bent en waar je het koopt, maar eigenlijk is op het nagenoeg de meeste plaatsen een stuk goedkoper. Hieronder een korte opsomming wat je kan verwachten qua prijzen voor eten en drinken op verschillende plekken:

  • Supermarkten: relatief goedkoop, met name lokale producten zoals fruit, groenten, vis en zeevruchten. Let goed op bij geïmporteerde producten, deze kunnen relatief een stuk prijziger zijn.
  • Restaurants: kan enorm variëren waar je gaat eten. In toeristische gebieden, zoals Puerto del Carmen, Playa Blanca en Costa Teguise liggen prijzen vaak hoger, evenals in eetgelegenheden rond populaire bezienswaardigheden. Een gemiddelde prijs voor een maaltijd in een gemiddeld restaurant kan zo’n €10 tot €20 kosten.
  • Bars en cafés: een koffie is vaak tussen de €1 en €3, afhankelijk wat voor koffie je neemt en waar. Bier en wijn is vaak een stuk goedkoper, zeker in vergelijking met Nederland. Een biertje is zo tussen de €2 en €4.
  • Snacks en tapas: vaak heb je al een klein gerecht of een snack tussen de €1 en €5.

Waar betaal je het minst voor eten en drinken op het eiland?

Terras van een restaurant in La Geria Wil je besparen op de kosten voor eten en drinken op Lanzarote? Dat kan vrij eenvoudig. Een aantal handige tips hebben we voor je op een rij gezet:

  • Lokale markten: bezoek lokale markten op het eiland, vaak ideaal te combineren met een dagje weg of roadtrip. Hier vind je over het algemeen de laagste prijzen voor verse producten, helemaal als je lokaal en seizoensgebonden koopt.
  • Vermijd de belangrijkste toeristische gebieden: shop net buiten de toeristische hotspots. Bezoek de winkels in de kleinere plaatsen en verken waar de lokale bevolking de inkopen doet.
  • Vergelijk restaurants: tussen restaurants kunnen flinken verschillen zitten hebben we gemerkt, helemaal in de meest toeristische badplaatsen. Bij goedkopere restaurants heb je vaak al een maaltijd voor €10, terwijl je bij de meest toeristische restaurants soms wel €40 betaalt.
  • Eet waar de locals eten: doordat het gemiddelde inkomen op Lanzarote een stuk lager ligt dan in Nederland hebben de lokale inwoners een stuk minder inkomsten. Toch weten ze vaak de beste tentjes. Kijk waar veel locals zitten en stap daar naar binnen om te besparen en te genieten van de meest authentieke gerechten.
  • Kies voor de lunch: veel tentjes bieden rond de lunch een ‘menu del día’ aan, een dagmenu (of daghap). Vaak heb je voor een zeer schappelijke prijs een voor-, hoofd-, en nagerecht plus een drankje.
  • Happy hours: lekker een cocktail aan de boulevard? Veel tentjes hebben happy hours. Het kan flink schelen om dan even langs te gaan.