Costa Teguise

Costa Teguise Costa Teguise is één van de grotere badplaatsen op het Canarische eiland Lanzarote. Deze plaats is gebouwd vanaf de tekentafel en bestaat pas sinds de jaren ’80 van de vorige eeuw. De plaats is vernoemd naar de voormalig hoofdstad van het eiland, het meer landinwaarts gelegen Teguise. De badplaats ligt dan ook iets ten zuidoosten van deze plek en enkele kilometers oostelijker dan de huidige hoofdstad, Arrecife.

Hoewel deze plaats puur gericht is op het toerisme voelt het er toch kleinschalig. Zeker sinds de meest recente opknapbeurt neemt de populariteit van de badplaats aanzienlijk toe. Een ander voordeel van Costa Teguise is dat het vrij centraal op het eiland ligt. Je bent vrij snel bij de hoofdstad, andere badplaatsen en bij een groot deel van de populairste bezienswaardigheden.

Een badplaats opgebouwd vanaf de tekentafel

Het verhaal van Costa Teguise is vrij bijzonder. De plek kent namelijk bijna geen geschiedenis doordat deze is op de tekentafel is ontwikkeld. Tot de jaren ’80 was er niets op deze plek, behalve een uitgestrekt vulkaanlandschap dat aan zee grensde. Inmiddels staat het er vol met hotels, appartementencomplexen, winkels en horeca. Her en der zal je nog wat braakliggend land tegen kunnen komen, maar sinds de laatste opknapbeurt neemt dit ook enorm af. Het nadeel van dit alles is dat je in Costa Teguise weinig cultuur of authenticiteit tegenkomt. Alles is gericht op het toerisme. De plaats is dus ideaal als je van een gezellige zonvakantie wil genieten zonder al te veel randzaken.

Stranden van Costa Teguise

Costa Teguise badplaats Naast behoorlijk wat gebouwen zijn er tijdens de opbouw van Costa Teguise ook een aantal stranden opgespoten. De badplaats telt inmiddels vier stranden, namelijk:

  • Playa de los Charcos
  • Playa de las Cucharas
  • Playa del Jablillo
  • Playa Bastián

Van deze stranden is Playa de las Cucharas het grootste en tevens belangrijkste strand van het dorp. Je vindt hier volop strandbedjes en parasols. Deze vind je overigens ook op alle andere stranden. Daarnaast zijn er voldoende andere voorzieningen aangelegd op en rond de stranden, zoals douches, horecagelegenheden en strandtenten. De stranden zijn stuk voor stuk uitgestrekt met prachtig goudgeel zand. Kortom, voor zon, zee en strand zit je hier helemaal goed.

Wat kan je doen in en rond Costa Teguise?

In en rond Costa Teguise is er van alles te doen. Doordat de badplaats volledig gericht is op het toerisme hoef je in principe de plaats niet uit voor een leuke, gezellige vakantie. Zo zijn er tal van stranden, kan je er uitgebreid shoppen en vind je er tal van soorten restaurants waar je heerlijk kan eten. Daarnaast ligt het aquarium van Lanzarote in deze plaats. Je vindt hier prachtige tropische vissen en een kaartje is vrij goedkoop. Daarnaast ligt er een schitterend waterpark bij Costa Teguise waar je volop vermaak heb met allerlei soorten glijbanen en andere waterattracties.

Wil je buiten de stad iets bezoeken? Dat kan uiteraard ook. Door de centrale ligging ben je zo bij verschillende bekende bezienswaardigheden op het eiland, maar ook bij andere badplaatsen en de hoofdstad. Zo liggen noordelijk van deze plaats Jardín de Cactus, Jameos del Agua en Mirador del Río. Ten zuiden van Costa Teguise ligt de hoofdstad Arrecife en iets verder de badplaats Puerto del Carmen.

Op vakantie naar Costa Teguise

Wie op vakantie wil naar Costa Teguise zit bij de meeste (online) reisbureaus goed. Bijna elk groot en klein reisbureau in Nederland biedt wel een assortiment van zonvakanties naar deze badplaats. Direct boeken bij jouw favoriete reisbureau? Wij hebben de bekendste aanbieders met vakanties naar Costa Teguise voor je op een rij gezet:

Liever zelf je reis samenstellen? Dat kan natuurlijk ook. Voor je overnachtingen raden we je aan om gebruik te maken van Booking.com of Trivago voor het vinden van de goedkoopste prijs van jouw hotel of appartement. Goedkope vliegtickets naar Lanzarote vind je via Skyscanner of Kayak.