Teguise

Teguise Teguise is het hart van Lanzarote. Niet voor niets is dit dorp zeer lange tijd de hoofdstad van het eiland geweest. De glorie en status van weleer zijn prachtig behouden gebleven. Indrukwekkende gebouwen vind je hier volop.

Een wandeling door dit dorp is dan ook meer dan de moeite waard. Je waant je zo enkele eeuwen terug in de tijd. Op zondag komt het dorp pas echt tot leven. De wekelijkse zondagsmarkt trekt marktkooplui en bezoekers van over het hele eiland aan en is een bijzondere ervaring om mee te maken. Wij vertellen je alles over dit prachtige dorp!

De voormalig hoofdstad Teguise in Lanzarote

Zoals gezegd is Teguise de voormalig hoofdstad van het eiland Lanzarote. Niet zo gek ook. Het was in de 15e eeuw het eerste dorp op Lanzarote. De voormalige hoofdstad ligt zeer centraal op het eiland en is goed bereikbaar vanaf elke plek op het eiland.

In 1852 moest Teguise de eer afstaan aan de huidige hoofdstad Arrecife. Het lijkt dan ook alsof de tijd soms heeft stilgestaan in dit dorp. Er is geen spoor van massatoerisme aan te treffen en is één van de mooiste dorpen van het eiland. De smalle straatjes en klassieke architectuur in het dorp zijn prachtig behouden gebleven. Dat Teguise de voormalig hoofdstad van het eiland is valt elke zondag nog te merken. Dan vindt de meest bekende markt van Lanzarote plaats in het dorp. Een echte publiekstrekker waar je authentieke en bijzondere producten van het eiland kan aantreffen.

De markt van Teguise

Teguise markt De markt van Teguise is meer dan een markt alleen. De warenmarkt is inmiddels uitgegroeid tot een wekelijks evenement wat soms bijna op een klein festival lijkt. Honderden kraampjes worden er opgebouwd met verse producten, unieke souvenirs en ambachtelijke lekkernijen. Wie een uniek aandenken mee wil nemen van Lanzarote, zit hier goed. Zo tref je hier kleding gemaakt door de lokale bevolking, vaak van 100% katoen, maar ook schitterende sieraden van vulkanisch gesteente.

Naast het rondzwerven langs de schitterende kraampjes kan je nog veel meer doen op de zondagsmarkt. Zoals gezegd lijkt het soms net een klein festival. Barretjes en restaurants zijn volop geopend en worden aangevuld met foodtrucks die vanaf heel Lanzarote naar de markt komen. Hier kan je genieten van lokale specialiteiten. Op de pleinen klinkt muziek, vaak ook een erg lokale stijl, en er wordt volop gedanst. Je leer hier Teguise en Lanzarote op heel andere manier kennen.

Andere bezienswaardigheden van Teguise

Teguise Lanzarote De markt van Teguise is natuurlijk het absolute hoogtepunt van deze voormalige hoofdstad, maar er zijn ook nog enkele andere bezienswaardigheden. Zo vind je hier Casa Museo Palacio Spínola. Hier bevindt zich een klein museum dat volledig toegewijd is aan een lokaal muziekinstrument. Deze kleine gitaar speelt een grote rol in de lokale cultuur en muziek. Daarnaast vind je in Teguise het Iglesia de Nuestra Señora de Guadalupe. Deze bijzondere en prachtig gebouwde kerk is het middelpunt en de aandachtstrekken van het dorp. Een bezoek aan deze kerk is ook zeker de moeite waard. Verder zijn er nog tal van kleine musea die vaak in bijzondere gebouwen met een lange geschiedenis gehuisvest zijn.

Bereikbaarheid van de voormalige hoofdstad

De voormalig hoofdstad is zeer goed te bereiken. Door de centrale ligging ben je hier vaak zo met een huurauto. Het makkelijkste is om de auto net buiten het dorpje te parkeren, je bent dan zo in het oude deel. Heb je geen huurauto? Geen probleem. Speciale dienstregelingen brengen je vanuit bijna elke toeristische badplaats wel naar Teguise op zondag. Vaak gaat dit ook gepaard met shuttles vanuit hotels.