Arrecife

De hoofdstad van Lanzarote

Arrecife is de grootste stad van Lanzarote en tevens de hoofdstad van het eiland. Waar bijna alle dorpen en steden van Lanzarote leven van het toerisme, is dat in Arrecife minder het geval. Het speelt nog steeds een behoorlijke rol, maar het dagelijks leven is hier veel meer aanwezig. Landbouw en handel zijn zeer belangrijke inkomstenbronnen voor deze stad.

Als vakantiebestemming is Arrecife bij uitstek geschikt voor echte cultuurliefhebbers of voor mensen die graag het eiland helemaal gaan ontdekken. Hoewel de stad aan het oostkant van het eiland ligt, ligt het vrij centraal en is de bereikbaarheid zeer goed. Ben je van plan een auto te huren om alle uithoekjes te ontdekken, dan zit je hier helemaal goed.

Anders dan de rest van Lanzarote

Wat bijzonder is aan de hoofdstad van Lanzarote is dat deze een beetje buiten de toon valt met de rest van de plaatsen op het eiland. Waar in elk ander dorp op het eiland de huizen strak wit zijn met blauwe, groene of bruine kozijnen, is dat hier niet het geval. Je vindt hier bijvoorbeeld ook hogere gebouwen van zes verdiepingen.

Ondanks dat het geen toeristische trekpleister is, zoals veel andere badplaatsen op het eiland, heeft het zeer veel te bieden. Zeker als je het dagelijkse leven wil ontdekken, dan zit je hier goed. Wij hebben de leukste dingen die je kan doen in Arrecife voor je op een rij gezet.

Wat kan je allemaal doen in Arrecife?

De hoofdstad Arrecife biedt veel bezienswaardigheden en hotspots waar je leuke dingen kan doen. Zo kan je er goed shoppen, maar kan je ook de haven ontdekken. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan de kastelen van de plaats. Deze werden onder meer gebruikt als verdedigingswerk in de piratentijd. Rond Arrecife staan er een aantal die goed bewaard zijn gebleven.

Wil je heerlijk uit eten of genieten van een gezellig uitgaansleven? Ook dan is Arrecife ideaal. Rond de boulevard, maar ook in de stad zijn volop bars, cafés en restaurants aanwezig. Voor een dagje relaxen en bijkomen van het gehaaste leven in Nederland zit je ook goed. Ideaal is het het strand van de hoofdstad, waar het over het algemeen een stuk rustiger is dan in de meeste badplaatsen.

Shoppen in Arrecife

Shoppen kan je in de hoofdstad van het eiland perfect! Er zijn tal van gevestigde namen in het autovrije winkelhart, maar ook gezellige, lokale winkeltjes waar je authentieke producten kan kopen. Deze belangrijkste winkelstraat heet Calle León y Castillo. Omringd door bomen en cafés is dit deel ideaal om te vertoeven als je een dagje gaat winkelen.

Een bezoek aan de haven

De belangrijkste haven van Lanzarote ligt in de hoofdstad van het eiland. Hoewel dit een commerciële haven is, is het zeker de moeite waard om deze te bezoeken. Er zijn hier een aantal leuke soevenirwinkeltjes, maar ook goede restaurants met heerlijke gerechten, allemaal gelegen aan de wandelboulevard.

Kastelen

De hoofstad telt twee kastelen. Allereerst het Castillo San Gabriel. Dit kasteel is door middel van wandelpaden en bruggen met de stad verbonden en dus makkelijk per voet te bereiken. Met regelmaat, zeker in het hoogseizoen, zijn hier mooie exposities te zien. Daarnaast heb je vanaf dit kasteel een schitterend uitzicht over de stad.

In het noorden van de stad ligt Castillo de San José. Dit kasteel ligt tussen de havens van de stad. Vanuit het restaurant, in de kelder van het kasteel, heb je een mooi uitzicht hierover. Zeker een aanrader als je sfeervol wil eten. Daarnaast zit in dit kasteel het Museo Internacional de Arte Contemporáneo, het museum voor moderne kunst.

Strand van Arrecife

Hoewel de stad niet direct bekend staat om zon, zee en strand, is deze wel degelijk aanwezig. Wat vooral fijn is, is dat deze relatief rustig is. Enkel in de weekenden van het hoogseizoen zal je hier enige drukte ervaren, omdat de lokale bevolking dat vrij is. Verder kan je hier ongestoord genieten.

Restaurants en het uitgaansleven

Doordat het dagelijks leven in Arrecife gewoon doorgaat naast het toerisme, zijn er tal van goede restaurants en is ook het uitgaansleven aanwezig. Wil je graag met lokale inwoners van de stad in contact komen, dan raden wij je zeker aan om op Spaanse tijden heerlijk te gaan eten en cafés te bezoeken.

Wat te doen in de buurt van Arrecife?

Zoals gezegd is Arrecife een ideale uitvalsbasis om het hele eiland te leren kennen. Vanuit Arrecife gaan dan ook verschillende (dag)tours over het eiland. Daarnaast kan je ook zelf allerlei leuke activiteiten ondernemen. Hieronder hebben we een overzicht van mooie tours vanuit Arrecife om de rest van het eiland te ontdekken!

Arrecife Airport

Vlakbij Arrecife, op zo’n 6 kilometer, ligt het vliegveld van Lanzarote. Vanaf hier kan je gemakkelijk met het openbaar vervoer, per taxi of met een huurauto naar de stad komen. Daarnaast is het op het vliegveld vaak relatief rustig, waardoor je snel door kan. Vaak ben je na het landen binnen 30 à 60 minuten al op je plek van bestemming.

Hotels in Arrecife

Arrecife kent verschillende hotels in diverse prijsklasses. Ga je voor absolute luxe, dan zit je goed in één van de twee vijfsterren hotels van de stad. Het Arrecife Gran Hotel & Spa ligt op nog geen kilometer van het centrum én aan het strand. De spa, zwembaden en het panoramisch overzicht maken dit een hotel waar je echt tot rust komt. Het andere vijfsterren hotel is het Villa VIK – Hotel Boutique, iets buiten de stad. Deze is een stuk rustiger, maar biedt ook veel luxe.

Drie- en viersterren hotels vind je veel in de stad. Het verschil hiertussen kan behoorlijk groot zijn. Sommige zijn gericht op de mensen die komen relaxen, andere voor wie het echt een uitvalsbasis is. Sommige van deze hotels zijn aparthotels, waar je ook je eigen appartementje kan boeken.

Overzicht van de mooiste hotels en appartementen in Arrecife