Los Hervideros

Los Hervideros Wie een bezoek aan Lanzarote brengt kan niet om Los Hervideros heen. Deze rotsformatie aan de westkust van het eiland geeft een adembenemend beeld van de natuurkrachten die Lanzarote gevormd hebben. De steile kliffen, half onder water liggende grotten en ruige zee zorgen samen voor een prachtig schouwspel. De kliffen en grotten van Los Hervideros liggen relatief dicht bij de meest populaire badplaatsen en zijn goed bereikbaar. Daarnaast is een bezoek aan deze rotsformatie gratis. Wij leggen je alles uit wat je moet weten over de indrukwekkende rotsformatie Los Hervideros!

Wat is Los Hervideros?

Los Hervideros grotten Los Hervideros een een rotsformatie aan de westkust van Lanzarote. De indrukwekkende formatie is ontstaan door diverse natuurlijke invloeden. Het water van de Atlantische Oceaan en de vulkanische oorsprong van het eiland zijn hiervoor de twee hoofdingrediënten.

De formatie is in eerste instantie ontstaan door vulkanische activiteit, waarna de oceaan de rest van het werk heeft gedaan. Enorme stukken rots zijn weggeslagen uit de kust en dit levert een spectaculair gezicht op. Daarnaast zijn er ook tal van grotten te vinden tussen de rotsen.

Op dagen waarop de zee onstuimig is, is een bezoek aan Los Hervideros het meest indrukwekkend. Grote en sterke golven slaan dan hard in op de uitgeslepen rotsen. Zeker de grotten zorgen bevatten dan vaak schitterende schouwspellen, waarbij de zee hard tegen het gesteente slaat. Deze grotten staan veelal half onder water. Wat ook bijzonder indrukwekkend is, is het geluid dat de inslaande golven maken op het moment dat ze inslaan op de kliffen.

Wat kan je doen rond Los Hervideros?

Los Hervideros overzicht Rond Los Hervideros zijn er verschillende dingen die je kan doen om deze prachtige kliffen te ontdekken. Er zijn tal van wandelpaden en uitzichtpunten aangelegd tussen de rotsen. Vanaf hier heb je een prachtige zicht op de ruige zee en hoe deze inslaat op het gesteente en in de grotten.

Helaas zijn de paden niet heel toegankelijk voor kinderwagens, rolstoelen of mensen die slecht ter been zijn. De paden zijn smal en je zal regelmatig een klein trapje op of af moeten. Hoewel deze niet de wandelpaden kunnen betreden, kunnen ze wel genieten van een prachtig uitzicht. Het grootste uitzichtpunt bevindt zich namelijk naast het parkeerterrein en is voor iedereen zeer goed bereikbaar.

Als je in alle rust wil genieten van Los Hervideros adviseren we je om vrij vroeg op de dag of aan het eind van de dag te gaan. De plek is vrij populair en op het drukste punt kan je niet altijd optimaal de beelden en geluiden in je opnemen.

Als je een wandeltocht rond Los Hervideros maakt is het belangrijk dat je goed op de paden blijft. Deze zijn niet voor niets aangelegd. Van het pad afgaan kan tot levensbedreigende situaties leiden. Zo kan een stuk rots iets van het pad af al zeer poreus zijn en afbreken als je hier terecht komt.

Bereikbaarheid van de rotsformatie

Los Hervideros is goed bereikbaar met de auto. De rotsformatie ligt vlakbij enkele van de meest populaire toeristische steden en dorpen, zoals Playa Blanca, El Golfo, Yaiza en Puerto del Carmen. Vanaf Playa Blanca en Puerto del Carmen is het zo’n 20 à 25 minuutjes rijden naar dit natuurfenomeen. Een bezoek is in principe volledig gratis. Je kan de auto gratis parkeren en er zijn geen entreegelden.

Naast Los Hervideros ligt het indrukwekkende National Park Timanfaya. Dit is ontstaan uit dezelfde vulkanische activiteit en ook een bezoek meer dan waard. Ons advies is dan ook beide te combineren op dezelfde dag. Zo krijg je een schitterende indruk hoe verschillende natuurelementen hun invloed hebben gehad op Lanzarote.