Mirador del Río

Mirador del Río featured Mirador del Río is één van de mooiste uitkijkpunten op het eiland Lanzarote. Het geeft je een prachtig panoramisch uitzicht over de noordelijke kustlijn van Lanzarote, het eiland La Graciosa en de zeestraat die Lanzarote en La Graciosa scheidt, El Río. Een bezoek aan Lanzarote is niet compleet als je niet bij Mirador del Río bent geweest. Niet voor niets is het één van de meest bezochte bezienswaardigheden op het eiland.

Het uitkijkpunt is gelegen op bijna 500 meter hoogte en is evenals tal van andere bezienswaardigheden op Lanzarote ontworpen door de kunstenaar César Manrique. Van oorsprong is het dan ook een kunstwerk, waarbij perfect rekening is gehouden met het landschap waar deze in kwam. Het uitzichtpunt bevat daarnaast ook een café en bar, waar je onder het genot van een drankje kan genieten van het indrukwekkende landschap.

Mirador del Río bezoeken

Mirador del Río bezoeken is zeer goed te doen. Ons advies is om met een huurauto naar deze plek te rijden. De rit zelf naar de top van het uitzichtpunt is namelijk al een beleving op zich. Wil je liever niet zelf rijden, dan raden we je aan om met een tour operator naar de top te gaan. Dagelijks gaan er verschillende bussen die je meenemen langs de noordkant van het eiland, waaronder Mirador del Río.

Mirador del Río uitkijkpunt Bij het uitzichtpunt tref je meerdere schitterende beeldhouwwerken, een café en bar. Het café is net wat luxer ingericht en op vertoon van het toegangskaartje kan je hier genieten van een lekker kopje koffie of thee.

De muren van het café zijn van ruw steen gemaakt, dit sluit perfect aan bij de vulkanische omgeving rond het uitzichtpunt. Daarnaast zijn er aan de kant van de afgrond grote, glazen wanden geplaatst. Vanuit hier geniet je volop van het schitterende uitzicht. Natuurlijk kun je ook vanaf het terras de mooie indrukken opdoen.

In de bar bij het uitkijkpunt zit je goed voor verschillende, heerlijke cocktails. Let er wel goed op dat de bestuurder niet drinkt, de weg terug kan namelijk een uitdaging zijn en scherpte is hier vereist.

Bereikbaarheid van Mirador del Río

Mirador del Río is erg goed bereikbaar met de auto, waarbij je zowel via de oostkant als de westkant kan rijden. Vanuit de meest populaire badplaats, Puerto del Carmen, ben je er in ongeveer 45 tot 60 minuten. Vanaf de hoofdstad Arrecife doe je er iets korter over, zo’n 30 tot 45 minuten. Ga je vanaf het zuidpuntje van het eiland, Playa Blanca, naar Mirador del Río? Dan duurt het iets langer dan een uur. Al met al geen lange rit om te genieten van dit prachtige uitzicht.

Ben je niet in het bezit van een rijbewijs, heb je geen huurauto of wil je liever niet zelf rijden, dan is het advies om een tour te boeken. Meestal nemen deze je direct mee naar andere hotspots in het noorden. Met het openbaar vervoer is vrij lastig. Deze rijden enkel tussen dorpen en steden. Je zou dan naar de Yé moeten gaan om vervolgens te wandelen naar het hoogste punt. Dit is een vrij pittige en intensieve beklimming.

Tickets

La Graciosa vanaf Mirador del Río Tickets voor Mirador del Río zijn €5 voor volwassenen en €2,50 voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar oud. Wij adviseren je echter om voor een 3, 4 of 6 ticket te gaan, waarbij je ook andere bezienswaardigheden van César Manrique kan bezoeken. Hiermee bespaar je eenvoudig tot €9,50. Om 6 centers te bezoeken betaal je in totaal €35.

Openingstijden

Mirador del Río is dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00, hierbij is het café ook geopend. In de zomermaanden wordt door de beheerders van Mirador del Río geadviseerd om tussen 15:00 16:30 het uitzichtpunt te bezoeken.

In de buurt van Mirador del Río

Mirador del Río is één van de noordelijkste puntjes van het eiland. Het is dan ook een ideale plek om te beginnen als je het noorden van het eiland wil gaan ontdekken. Als je via de oostkant van het eiland terugrijdt naar het zuiden kom je langs onder meer Jameos del Agua, Cueva de los Verdes en Jardin de Cactus.

Daarbij kom je langs verschillende kleine dorpjes en steden, zoals Haria, Arrieta en iets verder zuidelijk Teguise of Costa Teguise. Als je op een zondag gaat is het zeker de moeite waard om de zondagsmarkt van Teguise te bezoeken. Je kan hier verschillende lokale producten vinden.