Jardin de Cactus

Jardin de Cactus Jardin de Cactus is één van de bekendste trekpleisters van het eiland Lanzarote. De botanische tuin ligt in het oosten van het eiland. Als één van de werken van César Manrique is het één van de meest bezochte bezienswaardigheden. Niet gek ook, de tuin is prachtig aangelegd. Er groeien een aantal zeer bijzondere cactussoorten in de tuin en er staat een authentieke gofiomolen, een typische molen voor de Canarische eilanden. Wij vertellen je alles over deze schitterende tuin!

Wat is Jardin de Cactus

Jardin de Cactus is een botanische tuin op het Canarische eiland Lanzarote en het laatste werk van César Manrique op het eiland. De botanische tuin bestaat uit meer dan 6000 verschillende cactussen, verdeeld over ruim 2000 soorten. Uit elk continent staat er wel een cactus. Dit maakt het een zeer indrukwekkende verzameling van diverse soorten cactussen. Niet voor niets is er jaarlijks een conferentie voor cactus telers.

De tuin is aangelegd in een voormalig steengroeve waar vulkanisch as werd afgegraven. Dit maakt de locatie tot een ideale plek voor de cactussen. Deze liggen namelijk beschut tegen de soms sterke winden op het eiland, terwijl de grond ontzettend vruchtbaar is. De cactussen staan er dan ook het hele jaar door prachtig bij. De groene cactussen, witte molen en blauwe lucht steken schitterend af tegen de donkere, vulkanische achtergrond van de groeve. Dit maakt het één van de populairste trekpleisters op het eiland.

Wat ook opvalt bij Jardin de Cactus is de witte molen. Deze dateert uit de 19de eeuw en is een typisch Spaanse molen. Vroeger werd deze gebruikt voor het maken van gofio, een soort meel dat uniek is op de Canarische eilanden. Tegenwoordig dient de molen vooral als decoratie. Wel heb je vanaf de molen een prachtig, panoramisch uitzicht over de tuin heen.

Jardin de Cactus bezoeken

Jardin de Cactus tuin Jardin de Cactus bezoeken kan het hele jaar door. Dagelijks openen de deuren om 10:00 uur en sluit de tuin om 17:00 uur, met uitzondering van het hoogseizoen. De tuin is dan langer geopend. Vanaf het hele eiland is de tuin zeer goed bereikbaar met de auto. Parkeren is daarbij gratis. De toegangsprijs valt ook enorm mee. Volwassenen vanaf 12 jaar betalen €6,50 om het park te betreden. Kinderen tussen de 7 en 12 betalen de helft. Wil je meerdere bezienswaardigheden van César Manrique bezoeken? Dan adviseren we je een toegangskaartje voor 3, 4 of 6 trekpleisters aan te schaffen. Dit is niet alleen een stuk makkelijk, het scheelt je ook enkele euro’s.

Bereikbaarheid Jardin de Cactus

Jardin de Cactus ligt centraal op het eiland, iets aan de oostelijke kant. Vanuit het noorden en het zuiden is het eiland goed bereikbaar. Vanuit de meest populaire badplaatsen van Lanzarote ben je vaak niet langer onderweg dan 45 tot 50 minuten met de auto. Je bent dan ook nooit lang onderweg. Dit maakt het ideaal om een dagdeel een activiteit te ondernemen en een ander dagdeel lekker te relaxen bij het hotel of appartement. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om onderweg andere bezienswaardigheden of dorpen te bezoeken. Zo kan je er een leuk dagje weg van maken,

In de buurt van Jardin de Cactus

Door de centrale ligging op het eiland is het ideaal om een bezoek aan Jardin de Cactus te combineren. Bijvoorbeeld met een bezoek aan een andere bezienswaardigheid of een bezoek aan een nabijgelegen plaats. Zo kan je iets ten noorden de bezienswaardigheden Jameos del Agua en Cueva de los Verdes bezoeken.

Wil je liever een stad of dorp in de buurt bezoeken? Dan adviseren we je te gaan voor de voormalige hoofdstad Teguise of de huidige hoofdstad Arrecife. In Teguise lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan en waan je jezelf in het Lanzarote van weleer. In Arrecife is het een stuk moderner en kan je bijvoorbeeld ideaal shoppen.