Bezienswaardigheden en activiteiten

Een eiland vol verrassingen

Lanzarote barst van de bezienswaardigheden. Voor iedereen is er wel iets te beleven op dit prachtige Canarische eiland. De actieve vakantieganger kan er schitterend hiken, de cultuurliefhebber kan er zijn hart ophalen aan prachtige architectuur en kunst, de zonaanbidder zit er goed voor zon, zee en strand en de natuurliefhebber kan er genieten van adembenemede uitzichten en het nationale park.

Op het eiland is dus ontzettend veel te beleven, iets dat vrij uniek is als je bedenkt dat het eiland eigenlijk helemaal niet zo groot is. Toch zijn er voldoende bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om te bekijken of te ontdekken. Wij hebben de mooiste bezienswaardigheden van het eiland voor je op een rij gezet!

Lanzarote heeft tal van bezienswaardigheden om te bezoeken? Bij GetYourGuide boek je veilig de mooiste en bijzondere tours over het eiland!

Bezienswaardigheden Lanzarote op kaart

Wil je direct weten waar je welke activiteit of bezienswaardigheid op Lanzarote kan vinden? Wij hebben zoveel mogelijk bezienswaardigheden voor je op de kaart gezet. Zo weet je gelijk waar je wat kan vinden en kan je aan de slag met het plannen van jouw activiteiten op Lanzarote!

Activiteiten en bezienswaardigheden op Lanzarote op de kaart

Onze aanraders

Op Lanzarote kan je van alles en nog wat vinden en het kan lastig zijn om te kiezen wat je wil gaan doen. Zeker als je maar beperkt de tijd hebt en ook een beetje wil relaxen is het aan te raden van tevoren te bepalen om wat je wil gaan doen op het eiland.

Om je wat op weg te helpen, hebben wij een aantal aanraders voor je om het eiland in zo’n kort mogelijke tijd, zo goed mogelijk te leren kennen.

Wat niet kan ontbreken tijdens een vakantie op Lanzarote is een bezoek aan het nationale park. Hier ontdek je alles over de oorsprong van het eiland en kan je genieten van prachtige, maanachtige landschappen. Nog leuker is om dit op de rug van een dromedaris te doen!

Wat we je ook zeker adviseren is een trip naar Mirador del Río. Dit uitkijkpunt op maar liefst 475 meter hoog geeft je een schitterend uitzicht over de oceaan en het nabijgelegen La Graciosa. Als je toch in de buurt bent adviseren we je ook zeker om even langs Jameos del Agua te gaan.

Tot slot adviseren we je ook om een dagje naar Playas de Papagayo en El Lago Verde te gaan. Playas de Papagayo wordt gezien als het mooiste strand van het eiland en El Lago Verde is het bijzondere, groene meer van Lanzarote. Dit unieke meer heeft zijn kleur te danken aan algen en mineralen. Mocht je nog wat tijd over hebben, dan kan je hier ook gelijk de woeste kustlijn van Los Hervideros bezoeken.

El Lago Verde is één van de hoogtepunten van het eiland! Boek nu een mooie trip naar dit bijzondere meer!

Activiteiten en bezienswaardigheden op Lanzarote

Bezienswaardigheden Lanzarote met de auto

Hoewel Lanzarote niet zo heel groot is, namelijk 846 km², is niet alles even gemakkelijk te bereiken. In de lengte is het namelijk nog steeds 58 kilometer en van west naar oost op het breedste punt zo’n 20 kilometer. Daarnaast is het landschap behoorlijk heuvelachtig.

Sommige bezienswaardigheden op Lanzarote kan je dan ook het beste met de auto bezoeken. Natuurlijk is het ook mogelijk om excursies te boeken bij één van de vele partijen hiervoor. Je wordt dan naar de locatie toegereden. Wil je graag zelf op ontdekking, dan adviseren wij je een auto te huren tijdens je vakantie of voor een paar dagen.

Een auto huren op Lanzarote is niet duur en ook rijden op het eiland zelf is voor de meeste geen uitdaging. Daarbij kom je op de mooiste plekjes van het eiland. Een aantal bezienswaardigheden op Lanzarote die je het beste met de auto kan bereiken zijn:

Jameos del Agua is één van de hoogtepunten die is ontwikkeld door César Manrique? Boek nu jouw ervaring naar deze bijzondere plek

De leukste en mooiste bezienswaardigheden op Lanzarote bezoeken

Gratis bezienswaardigheden Lanzarote

Gratis, daar houden wij Nederlanders van. Gelukkig zijn er op Lanzarote tal van bezienswaardigheden die helemaal gratis zijn om te bezoeken of te doen. Natuurlijk zijn de meeste stranden in de badplaatsen gratis te bezoeken en te betreden. Daarnaast zijn er ook verschillende andere leuke activiteiten.

Zo hebben de meeste dorpjes en steden prachtige, oude kerkjes. Denk bijvoorbeeld aan de Iglesia de Nuestra Senora de Guadalupe in Teguise of de Nuestra Senora de los Dolores in Mancha Blanca. Verder is een andere leuke, gratis bezienswaardigheid de zondagsmarkt van Teguise. Hier vind je allerlei lokale producten.

Veelgestelde vragen over activiteiten op Lanzarote?

Als je Lanzarote bezoekt zijn er een aantal hoogtepunten die je niet mag missen. Wij raden je aan om in ieder geval Timanfaya National Park, Cueva de los Verdes, Jameos del Agua, Mirador del Río, Playas de Papagayo en Marina Rubicón te bezoeken.

Ja, op Lanzarote is ontzettend veel te doen en voor iedereen wel wat. Van schitterende stranden tot prachtige wandelgebieden, maar ook kan je er goed shoppen en genieten van gezellige jachthavens. Voor iedereen zijn er leuke activiteiten en mooie bezienswaardigheden. Deze vind je overzichtelijk op deze pagina.

Wat niet? Dit Canarische Eiland heeft een vulkanische oorsprong en dit maakt het landschap uniek. Mede hierdoor zijn er enkele bijzondere fenomenen te ontdekken op het eiland. Daarnaast is de temperatuur er heerlijk en is er van alles en nog wat te doen.