Casa-Museo del Campesino

Het hart van Lanzarote

Midden in het hart van Lanzarote, geografisch gezien, ligt Casa-Museo del Campesino. Voluit heet het complex Casa-Museo del Campesino y Monumento a la Fecundidad. Het is één van de belangrijkste werken van César Manrique, de vormgever van Lanzarote. Sommige zeggen zelfs dat het zijn belangrijkste werk is, omdat alles wat hij voor het eiland gedaan heeft hier samenkomt.

Het gebouw en monument zijn overladen met symbolieken van het eiland. Hier leer je niet alleen de échte cultuur en historie van het eiland kennen, je leert er ook de invloeden kennen die het eiland gevormd hebben tot wat het tegenwoordig is. Een bezoek aan Casa-Museo del Campesino betekent je onderdompelen in alles wat Lanzarote is. We vertellen je alles wat je moet weten over dit unieke complex en het bezoeken ervan. Vamos!

Casa-Museo del Campesino Lanzarote

Casa-Museo del Campesino is dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur.

Casa-Museo del Campesino y Monumento a la Fecundidad

Voluit heet het complex Casa-Museo del Campesino y Monumento a la Fecundidad, oftewel het Huis-Museum van de Boer en het Monument van de Vruchtbaarheid. Het is een ode van César Manrique aan de lokale bevolking van Lanzarote. Alles wat Lanzarote maakt tot wat het is, is hier samengebracht op een unieke, herkenbare en authentieke wijze. Als je aan komt rijden herken je het complex gelijk liggen. De traditionele architectuur is zeer goed aangehouden en het complex wordt dagelijks ook ontzettend goed onderhouden.

Een reis door authentiek Lanzarote

Een bezoek aan Casa-Museo del Campesino brengt je langs het traditionele en authentieke Lanzarote. Je vindt er van alles. Logischerwijs staat er van alles en nog wat tentoongesteld in het museum, maar je kan ook live de vakmensen van Lanzarote aan het werk zien. Op dit lokale marktje kan je ook verschillende souvenirs en producten van het eiland kopen of zelf maken. Alles wat je hier vindt is op een duurzame wijze tot stand gekomen om het eiland zo goed mogelijk te eren.

Authentiek restaurant bij Casa-Museo del Campesino

Het complex heeft ook een uniek restaurant, Restaurante Casa-Museo del Campesino. Zelfs locals komen hier regelmatig om heerlijke te lunchen op het zonnige terras. Er is vaak muziek van lokale artiesten en heerlijke lokale gerechten, precies zoals je zou verwachten bij dit historische en culturele bolwerk.

Workshops van lokale ambachtslieden

Wie een bezoek brengt aan Casa-Museo del Campesino kan ook een workshop volgen bij één van de lokale ambachtslieden die er aan het werk zijn. Dagelijks zitten er tal van vakmensen de mooiste producten te maken, zoals lederwerken, keramiek, zeepjes en hoeden. Voor maar €3 kan je zelf een kleine workshop / masterclass volgen bij één van deze handwerkers. Erg leuk en leerzaam om te doen. Hiermee ervaar je de lokale cultuur net een stukje meer.

Trap naar restaurant bij Casa-Museo del Campesino

Trips en activiteiten in de buurt van Casa-Museo del Campesino

Casa-Museo del Campesino bezoeken

Casa-Museo del Campesino y Monumento a la Fecundidad bezoeken kan dagelijks van 10:00 tot 18:00 uur. Het restaurant kent kortere openingstijden. Dagelijks openen de deuren om 12:00 uur en sluiten ze om 16:00 uur. Gemiddeld duurt een bezoek zo’n 50 tot 60 minuten en alles is goed bereikbaar voor mindervaliden en families. Tickets kan je aan de deur kopen of via één van de Lanzarote Ticket Centers.

Vanaf het hele eiland is het complex goed bereikbaar, in principe ben je nooit langer dan een halfuurtje onderweg. Veelal zelfs een stuk korter. Dat het op het kruispunt van het eiland ligt is niet zomaar een uitspraak. Waar de hoofdwegen LZ-30 en LZ-20 elkaar kruizen, daar ligt het complex.

Veelgestelde vragen over Casa-Museo del Campesino

Het complex is dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur. Het restaurant gaat open om 12:00 uur en sluit de deuren om 16:00 uur.

Nee, dit is niet per se nodig, maar is wel aan te raden. Koop je een combinatieticket met één van de andere werken van Manrique, dan krijg je een leuke korting. Tickets kun je aan de poort halen of bij één van de Ticket Centers.

Ja, bij het complex zit een restaurant en een kleine cafetaria. Hier kun je heerlijk lunchen op het zonnige en karakteristieke terras. In de cafetaria kan je een kleine snack, sandwich of drankje kopen.