Excursies op Lanzarote

Ontdek Lanzarote tijdens een unieke tour

Als je op Lanzarote bent wil je natuurlijk ook wat van het eiland zien. Gelukkig is er meer dan genoeg te beleven op het eiland. Er zijn tal van bijzondere excursies op Lanzarote die je kan ondernemen om dit bijzondere eiland te ontdekken. Van pittoreske dorpjes tot het bijzondere vulkanische landschap en van de bezienswaardigheden van César Manrique tot unieke grottenstelsels. Op Lanzarote is van alles te beleven en te zien.

De makkelijkste manier om deze bezienswaardigheden te zien en activiteiten te ondernemen is door middel van een excursie. Hoewel je met een huurauto ook overal kan komen zie je met een georganiseerde excursie op Lanzarote vaak net iets meer, hoef je niet te wachten in rijen en krijg je extra uitleg over al het bijzonders dat het eiland te bieden heeft.

Waarom kiezen voor een georganiseerde excursie op Lanzarote?

Waarom kiezen voor een georganiseerde excursie in plaats van lekker zelf op pad gaan met bijvoorbeeld een huurauto, de taxi of het openbaar vervoer op Lanzarote? Goede vraag! Allereerst is het natuurlijk een kwestie van gemak. Je hoeft niet zelf alles uit te zoeken, je wordt veelal opgehaald bij het hotel of andere accommodatie waar je verblijft en aan het einde van de excursie brengen ze je weer terug. Je bent tenslotte op vakantie om lekker te ontspannen.

Een andere reden om te kiezen voor een georganiseerde excursie is de diepgang die je krijgt. De gidsen die de tours organiseren kennen het eiland veelal op hun duimpje en ze kunnen je alle ins-en-outs vertellen. Hierdoor heeft je bezoek vaak veel meer diepgang en kom je veel meer te weten over het eiland en de plek die je bezoekt. Ook eventuele vragen die je hebt, weet een gids vaak te beantwoorden. Daarnaast leer je misschien ook nog wel leuke mensen kennen die net zo’n passie voor reizen hebben als jij!

Soorten excursies

Er zijn op Lanzarote tal van tours en excursies die je kan ondernemen. Voor ieder wat wils zit er wel wat tussen. Wij hebben onderscheid gemaakt tussen een aantal categorieën, maar natuurlijk is er nog veel meer te beleven. Kijk voor een compleet overzicht bijvoorbeeld eens op GetYourGuide voor een ruim overzicht aan te boeken excursies. Wij houden hieronder de volgende categorieën met trips aan:

  • Dagtrips over het eiland
  • Bijzondere gebieden en locaties ontdekken
  • De wind in de haren (avontuurlijke activiteiten)
  • Activiteiten voor het hele gezin
  • Het water op of in
  • Excursies naar nabijgelegen eilanden

Dagtrips over het eiland

In één keer het hele eiland of een deel van het eiland leren kennen doe je het beste met een dagtrip. Je wordt dan veelal bij je hotel of in de buurt daarvan opgepikt. Vervolgens ga je met een busje het eiland rond of naar een bepaald deel. Daarbij doe je meerdere plaatsen en/of bezienswaardigheden. Vooral in de noordkant van Lanzarote liggen redelijk wat bezienswaardigheden dicht bij elkaar. Een dagtrip naar het noorden is dan ook zeker aan te raden. Andere mooie dagtrips zijn die naar La Graciosa en de werken van César Manrique. Een aantal mooie dagtochten hebben we hieronder op een rijtje gezet.

Powered by GetYourGuide

Bijzondere gebieden en locaties ontdekken

Tijdens een dagtrip zit er vaak een goed tempo in wat je gaat zien, maar sommige plekken verdienen net wat meer tijd om écht goed te ervaren. Je kan dus ook kiezen voor een excursie naar een bijzonder gebied op het eiland. Denk in het noorden aan Cuevas de los Verdes en Mirador del Río, maar ook bijvoorbeeld het Timanfaya National Park. Een aantal bijzondere excursies naar bijzondere gebieden en locaties op een rij.

Powered by GetYourGuide

De wind in de haren

Voor wie van avontuur houdt zijn er op Lanzarote volop activiteiten te beleven. Van off-road buggy rijden tot en paragliding en karten. Er is van alles te beleven op het eiland. Bekijk hier een volledig overzicht van excursies met avontuur of neem een kijkje naar één van onderstaande activiteiten.

Powered by GetYourGuide

Activiteiten voor het hele gezin

Lanzarote is een prachtige bestemming voor het hele gezin. Er is ontzettend veel te doen, van jong tot oud. Wil je met het hele gezin op pad? Dat kan! Van actieve excursies tot relaxte excursies, er is van alles wat te doen. Voor iedere leeftijd. Een aantal leuke uitjes en excursies voor het hele gezin hebben we voor je op een rij gezet.

Powered by GetYourGuide

Het water op of in

Natuurlijk kan je op het land van alles en nog wat doen aan excursies en activiteiten, maar Lanzarote is en blijft een eiland. Watersport op en in het water is er natuurlijk volop aanwezig. Een excursie op of in het water is dan ook ontzettend leuk om te doen als je er bent. Daarmee leer je niet alleen meer over het eiland, maar het is bovenal ontzettend leuk om te doen. Wij hebben een aantal mooie activiteiten op een rij gezet.

Powered by GetYourGuide

Excursies naar nabij gelegen eilanden

Als je wat langer naar Lanzarote gaat, vanaf ongeveer een weekje, dan is het ook erg leuk om naburige eilanden te bezoeken. Zo ligt ten zuiden van Lanzarote het Canarische Eiland Fuerteventura en Isla de Lobos. Ten noorden van Lanzarote kan je La Graciosa bezoeken. Deze trips zijn een toffe ervaring om meer te weten te komen over de eilandengroep, een mooie tocht te maken en te genieten van wat de andere eilanden te bieden hebben.

Powered by GetYourGuide

Onze favoriete excursies op Lanzarote

Inmiddels hebben wij al het één en ander gedaan op het eiland en hoewel smaken verschillen weten we zeker dat onderstaande activiteiten de meeste mensen wel aanspreekt. Onze vier favoriete excursies de we verder uitlichten zijn een off-road buggy tour, La Graciosa bezoeken en ontdekken, een wijnproeverij bij Bodegas El Grifo en hiken door Timanfaya National Park.

Off-road buggy tour

De wind in je haren en wat zand en stof in je gezicht, maar dat mag de pret niet drukken. Sterker nog, dat draagt alleen maar bij aan deze super toffe excursie. Off-road buggy rijden is iets dat wij eigenlijk altijd doen als we op Lanzarote zijn. Je leert het eiland van een heel andere kant kennen, komt op plekken waar je met de auto eigenlijk nooit komt en bovenal is het echt onzettend leuk om te doen. De adrenaline giert tijdens deze activiteit door je lichaam. Voor de adrenalinejunk dus een echte aanrader!

Er zijn op Lanzarote meerdere aanbieders van deze buggy tours. Allemaal doen ze net een ander gebied aan en hebben ze hun eigen gidsen. Bekijk hier de buggy tours op Lanzarote en reserveer snel jouw spot!

La Graciosa ontdekken

Net ten noorden van Lanzarote, op een halfuurtje varen, ligt het eiland La Graciosa. Dit unieke eiland behoort in zijn geheel tot een natuurreservaat en dat maakt het een unieke belevenis. Er zijn geen verharde wegen, zelfs niet in de ‘hoofdstad’. De stranden zijn er ontzettend schoon en het voelt hier soms net alsof je op een tropisch paradijs terecht bent gekomen. Een oasa van rust, prachtige zee en schitterende stranden. Daarnaast kan je er ook nog wat bijzondere plekken ontdekken.

Je kan La Graciosa zelf ontdekken door een ticket voor de ferry te kopen via Lineas Romero of Biosfera Express, maar je kan ook op een georganiseerde trip mee. Meer weten of La Graciosa bezoeken? Dat lees je hier!

Wijnproeverij bij Bodegas El Grifo

Eén van de leukste en lekkerste excursies op Lanzarote is gelegen in het midden van het eiland. De wijnproeverij bij Bodegas El Grifo is een echte aanrader. Het is de oudste wijnmaker van de gehele Canarische Eilanden en de vijf na oudste van heel Spanje. De wijnmaker stamt uit 1775 en je dompelt je onder in historie en vakmanschap.

Tijdens de proeverij krijg je 6 van de beste wijnen van het wijnhuis te proeven en leer je welke invloed het eiland en het klimaat op de wijn hebben gehad. Dit aangevuld met lokale kazen van producenten op het eiland. Kortom, een volledige proeverij op een prachtige locatie. Je kan direct hier je plek reserveren voor deze proeverij.

Hiken door Timanfaya National Park

Last but not least, hiken door Timanfaya National Park. Deze excursie mag eigenlijk niet ontbreken tijdens een bezoek aan Lanzarote. Zeker niet als je voor het eerst het eiland bezoekt. Dit nationale park is de trots van het eiland en eigenlijk het kloppend hart van Lanzarote.

Er zijn meerdere manieren om het gebied te ontdekken, maar hiken is in onze ogen de beste en leukste manier. Hiermee zie je meer en kan je de gids het beste volgen. Er zijn meerdere excursies door het park heen, want het is niet toegestaan dit op eigen houtje te gaan ontdekken. De omgeving is hiervoor te poreus. Bekijk hier alle excursies naar dit prachtige gebied!