Jameos del Agua

Het ondergrondse meer van Lanzarote

Jameos del Agua is misschien wel de bezienswaardigheid van Lanzarote. Dit ondergrondse meer is onderdeel van een uitgebreid ondergronds grottenstelsel dat aan de noordkant van het eiland ligt. Door vulkaanstromen zijn deze ondergrondse tunnels ontstaan. Het totale stelsel is kilometers lang en loopt van enkele kilometers landinwaarts tot aan de kust. Een andere bezienswaardigheid die is ontstaan uit deze tunnels is de Cueva de los Verdes.

Het ondergrondse meer, Jameos del Agua, is tegenwoordig uitgebreid met een aangelegde lagune en verschillende zitgedeeltes. Hierdoor is het één van de bekendste toeristische attracties van het eiland geworden. Naast dit meer is ook het vulkaanmuseum gevestigd. Kortom, een bezoekje aan Jameos del Agua is een leuk en leerzaam dagje uit.

Buiten dat het bezoeken van Jameos del Agua een adembenemend beeld geeft, is er nog meer bijzonders aan dit meer. In het meer leeft namelijk een bepaald type kreeft dat bijna nooit te zien is aan het wateroppervlakte, de blinde albinokreeft. Deze tref je bijna nergens anders ter wereld aan zonder dat je er de diepte van de oceaan voor in moet.

Boek direct jouw tickets voor Jameos del Agua

De mooiste tours en tickets voor Jameos del Agua

Jameos del Agua bezoeken

Jameos del Agua bezoeken is vrij gemakkelijk. De prijs voor een ticket is €10 voor volwassenen en €5 voor kinderen van 7 tot 12 jaar oud. Dit is exclusief de kosten voor het restaurant of voor een evenement. Voordelig is echter om een ticket voor 3, 4 of 6 bezienswaardigheden van César Manrique te kopen. Je kan daarmee ook onder meer de Cuevas de los Verdes, Jardin de Cactus en Mirador del Río bezoeken. Hiermee bespaar je tot €9,50 op toegangsprijzen.

Het mooiste is om Jameos del Agua in de avonduren te bezoeken, je kan dit dan perfect combineren met een heerlijk diner. Hierbij is reserveren gewenst. Dit is een unieke beleving die we zeker kunnen aanraden. Wil je het helemaal bijzonder maken, boek dan op een avond dat er ook een concert is. Hiervoor dient u apart te betalen. Een adembenemende ervaring op een unieke locatie.

Evenementen rond Jameos del Agua

Er zijn regelmatig evenement in of rond Jameos del Agua. Zoals gezegd kan je er heerlijk dineren en zijn er regelmatig prachtige concerten. Daarnaast zijn er ook met regelmaat schitterende kunstevenement en exposities. Deze zijn vaak wel buiten de standaardprijs van een bezoek. Hou hier rekening mee.

Een ander leuk en interessant evenement zijn de ‘experiences’ die worden aangeboden. Deze selecte groepen ontdekken dan alles over het vulkanisch stelsel dat schuilgaat achter het meer en je komt op plekken waar je normaal gesproken niet mag komen. Meer over de verschillende evenementen vind je op deze website.

Bereikbaarheid van Jameos del Agua

Jameos del Agua is zeer goed bereikbaar. Je kan hiervoor zelf met een huurauto gaan, maar het is ook mogelijk om op een georganiseerde trip deze bijzondere locatie te ontdekken. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden en faciliteiten op en rond deze plek. Aan zowel zelf gaan als met een georganiseerde tour meegaan heeft voor- en nadelen. Zelf gaan geeft je optimale vrijheid, maar met een georganiseerde tour kom je vaak veel meer te weten over alle bijzondere plekken op het eiland.

Ga je zelf op pad, dan is een bezoek ideaal te combineren met andere bezienswaardigheden in de buurt. Er liggen namelijk nog verschillende andere prachtige plekken vlakbij. Een bezoek aan Jameos del Agua is dan ook goed te combineren met een bezoek aan één van deze plekken. Daarnaast ligt ook Punta Mujeres op een steenworp afstand van deze trekpleister. Erg leuk om hier ook een bezoekje aan te brengen.

Niet in de rij staan voor Jameos del Agua? Boek nu eenvoudig, snel en veilig je Skip The Line tickets!

Bezienswaardigheden in de buurt van Jameos del Agua

Niet ver van Jameos del Agua liggen nog verschillende andere bezienswaardigheden. Deze zijn perfect te combineren met een trip naar dit ondergrondse meer. Iets noordelijker, aan de top van Lanzarote, ligt Mirador del Río. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over La Graciosa en de zeestraat die tussen Lanzarote en dit eiland ligt.

Een andere toeristische trekpleister die uit hetzelfde grottenstelsel is ontstaan, is Cueva de los Verdes. Dit ligt iets zuidelijker dan Jameos del Agua. Ook deze is zeer indrukwekkend en geeft je een nog beter beeld over hoe de vulkanische tunnels zijn ontstaan.

Wil je nog iets verder rijden, dan kom je bij Jardin de Cactus. Deze botanische tuin is ook erg leuk om te bezoeken. Niet voor niets trekt deze tuin jaarlijks zo rond de half miljoen bezoekers. Er zijn tal van unieke cactussen te vinden.

Veelgestelde vragen over Jameos del Agua

De grotten zijn dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur, waarbij de laatste entreetijd 17:15 uur is. Op vrijdag tijdens “Jameos Night” gelden ook de speciale openingstijden van 19:00 tot 24:00 uur.

Het is niet per se nodig om van tevoren te reserveren, maar het kan zijn dat er op drukke dagen dan geen toegang meer mogelijk is. Zeker in de vakantieperiodes is het dan ook aan te raden om vooraf te reserveren. Dit kan op meerdere manieren, lees verder om erachter te komen hoe!

Omtrent de grotten zijn nog tal van andere activiteiten om te doen. Het noorden van Lanzarote heeft diverse activiteiten, veelal van de hand van Manrique. Het makkelijkst is om meerdere activiteiten te combineren tijdens één tour, zoals deze dagtour door het noorden van Lanzarote.