Playas de Papagayo

Playas de Papagayo strandIn het meest zuidelijke puntje van Lanzarote liggen een aantal stranden die gezamenlijk bekend staan als Playas de Papagayo. Deze stranden worden ook wel gezien als de mooiste stranden van het eiland. Niet zonder reden. De zandstranden liggen prachtig omringd door kliffen van lavasteen. Ze zijn hierdoor beschut en het water is er schitterend blauw.

Tijdens een bezoek aan Lanzarote kan je een bezoek aan deze stranden niet overslaan. Ze zijn schitterend om aan te liggen, maar ook prachtig om langs te rijden. Je kan er ideaal mountainbiken of wandelen, maar ook met de auto zijn ze perfect om te bezoeken. De Playas de Papagayo zullen zeker een hoogtepunt van je reis zijn.

De mooiste stranden van Lanzarote

Wie de ultieme zon, zee en strand-ervaring wil moet in het zuidelijkste puntje van Lanzarote zijn. De stranden die bij Playas de la Papagayo horen worden namelijk gezien als mooiste stranden van Lanzarote en misschien wel van heel Spanje en de Canarische eilanden. Het zuidelijkste puntje van het eiland, Punta del Papagayo is een stuk rots en bevat geen strand.

De stranden van Playas de Papagayo

Zoals de naam al zegt bestaat Playas de Papagayo uit meerdere stranden, zeven stuks in totaal. De stranden verschillen in lengte, van 100 tot 400 meter. Allemaal zijn het witte zandstranden die van elkaar worden gescheiden door prachtige kliffen van lavasteen. Van west naar oost behoren de volgende stranden tot Playas de Papagayo:

  • Playa de Afe
  • Playa de Mujeres
  • Playa Pozo
  • Playa de la Cera
  • Playa de Papagayo
  • Playa Caleta del Congrio
  • Playa de Puerto Muelas

Een bezoek brengen aan Playas de Papagayo

Playas de Papagayo strand en zee Playas de Papagayo bezoeken is bijna een verplichting tijdens een vakantie of verblijf op Lanzarote. De schitterende eilanden zijn meer dan de moeite waard. Daarbij liggen ze perfect gelegen ten opzichte van de meest toeristische plaatsen. Vanuit Playa Blanca kan je de stranden dan ook op vier manieren bereiken: te voet, met de fiets, per auto of met de waterbus.

Wie van verder weg komt kan het beste met de auto komen. Het is ook mogelijk om met een boottripje langs het eiland de stranden te bezoeken of op een dagexcursie door het zuiden of westen van het eiland. Het nadeel hiervan is wel dat je veelal minder tijd hebt om te genieten van de verschillende stranden.

Wandelen of fietsen vanuit Playa Blanca

Wie in Playa Blanca verblijft kan ervoor kiezen om de stranden te voet of met de fiets te bereiken. Je betaalt dan geen entreekosten, wat met de auto wel het geval is. Wandelend is wel een uitdaging. Door de rotsachtige omgeving kan het een pittige tocht zijn. Je bent vanuit het oosten van Playa Blanca ongeveer een uurtje bezig om de stranden te bereiken.

Wie met de fiets wil moet rekening houden met een mountainbike. De wegen rond de stranden zijn namelijk onverhard en met een normale fiets is het hier lastig doorheen komen. Met de mountainbike is het vanuit Playa Blanca zo’n 20 tot 30 minuten fietsen.

Met de auto Playas de Papagayo bezoeken

De meeste mensen kiezen ervoor om met een huurauto naar Playas de Papagayo te komen. Je moet dan rekening houden met een paar euro entreegeld voordat je de onverharde wegen rond de stranden op kan. Dit wordt gebruikt om de stranden en de omgeving van het natuurgebied te beschermen en behouden. Parkeren kan goed bij elk strand, waarbij je soms maar een paar meter tot het strand hoeft te lopen en soms iets verder. Langs de onverharde wegen staat met bordjes duidelijk aangegeven bij welk strand van de Playas de Papagayo je bent.

De waterbus vanuit Playa Blanca

Vanuit Playa Blanca gaat er vier keer per dag een waterbus naar Playas de Papagayo. Er vertrekt zowel vanuit de haven bij het centrum een waterbus, als vanaf de moderne jachthaven (Marina Rubicón). Je kan een kaartje zowel ter plekke kopen of online. Het tochtje duurt zo’n driekwartier en brengt je langs een mooi stukje van de zuidwestelijke kustlijn van Lanzarote.