Badplaatsen, dorpen en steden

De mooiste en leukste plaatsen op Lanzarote

Lanzarote heeft alles wat je tijdens een prachtige zonvakantie verwacht. Van adembenemende landschappen tot de leukste en gezelligste badplaatsen. Een vakantie naar dit Canarische eiland zal je zeker niet vervelen. Het eiland telt drie grote badplaatsen en een aantal kleinere. De kleinere badplaatsen zijn ideaal om tijdens een dagtripje te bezoeken, terwijl de grotere plaatsen ideaal zijn als uitvalsbasis voor jouw vakantie.

Hoewel de meeste dorpen en steden van het eiland aan de kust liggen, zijn er ook enkele die meer landinwaarts liggen. Dit zijn vaak iets minder toeristische plaatsen, maar zeker de moeite waard om te bezoeken. De oorspronkelijke sfeer en charme van Lanzarote zijn juist in deze dorpen en steden nog volop aanwezig. Wij hebben de mooiste badplaatsen, dorpen en steden van Lanzarote op een rij gezet!

De mooiste reizen naar Lanzarote ontdekken? Bekijk nu het unieke aanbod van Eliza was here!

Unieke reizen naar de mooiste plaatsen van Lanzarote

Dorpen en steden van Lanzarote

Het eiland Lanzarote kent een grote verscheidenheid aan dorpen en steden. Iets dat kenmerkend is voor bijna al deze plaatsen is de kleur wit. Nagenoeg Of het nou gaat om kleine dorpjes of de grotere badplaatsen, bijna elk huis of winkeltje is wit gekleurd. De enige uitzondering hierop is de hoofdstad Arrecife.

De witte huisjes worden daarbij voorzien van de kleuren groen, blauw of bruin. Kozijnen van ramen en deuren zijn meestal in één van deze kleuren geschilderd. Deze unieke en kenmerken stijl van bouwen tref je over het hele eiland, van noord naar zuid en van west naar oost. Het is één van de meest kenmerkende eigenschappen van de dorpen en steden van Lanzarote.

Badplaatsen, dorpen en steden van Lanzarote

Badplaatsen

De meeste dorpen en steden van Lanzarote zijn badplaatsen. Veelal worden deze plaatsen gekenmerkt door langgerekte zandstranden en een prachtig, heldere oceaan. Ga je op vakantie om lekker bruin te bakken op het strand? Dan zit je op Lanzarote zeker goed.

Een deel van de badplaatsen van Lanzarote zijn van oorsprong een vissersdorp. In deze dorpen en steden merk je vaak nog een gezellige, authentieke sfeer. Je kan hier proeven en genieten van lokale specialiteiten, terwijl je niet hoeft in te leveren op zon, zee en strand.

De grote uitzondering op de regel is Costa Teguise. Deze plaats bestaat sinds de jaren ’70 en is op de tekentafel begonnen als toeristische trekpleister. Vervolgens zijn de hotels, restaurants, bars, winkels en andere voorzieningen uit de grond gestampt. Doordat deze plaats voor het massatoerisme is ontwikkeld zijn de voorzieningen behoorlijk modern en ook de uitgerekte, goudgele stranden zijn hier volop aanwezig.

Wat zijn de meest toeristische plaatsen van Lanzarote?

Op Lanzarote zijn er verschillende toeristische plaatsen die het bezoeken zeker waard zijn. Doordat het eiland niet heel groot is, is het vrij goed te doen om deze tijdens een vakantie op dit eiland te bezoeken. De meeste van deze toeristische plaatsen op Lanzarote liggen aan het water, maar trek ook zeker het binnenland in om van de bezienswaardigheden daar te genieten.

Het toeristische hart van Lanzarote is de badplaats Puerto del Carmen. Diverse hotels zijn in deze plaats gevestigd. De zes kilometer lange boulevard en uitgestrekte zandstranden zijn perfect voor iedere zonvakantie. Doordat deze plaats een voormalig vissersdorp is, vind je in het oude centrum nog de authentieke sfeer van weleer.

Eén van de schitterende stranden van Puerto del Carmen.

Vergelijkbaar met Puerto del Carmen is Playa Blanca. Dit is ook een voormalig vissersdorp dat is uitgegroeid tot een toeristische trekpleister. Hoewel iets kleiner dan Puerto del Carmen, barst deze badplaats van sfeer.

Meer landinwaarts kunnen we zeker Teguise aanraden. Deze plaats is de voormalige hoofdstad van het eiland, onder meer door de centrale ligging. Het dorpje bestaat uit smalle straatjes en historische pleinen. Een bezoek aan deze plaats brengt je even terug in de tijd. Daarnaast is er ook elke zondag een markt, vol met unieke en authentieke producten.

Tot slot raden we je aan om Yaiza te bezoeken. Dit dorp staat bij uitstek bekend om de eerder genoemde witte huisjes en heeft een schitterend uitkijkpunt over het dorp heen. In de cafés en barretjes kan je heerlijk genieten van lokale producten en gerechten. Niet voor niets is Yaiza al meermaals uitgeroepen tot ‘mooiste dorp van Spanje’.

Haal alles uit je vakantie naar Lanzarote

De mooiste plaatsen van Lanzarote

De mooiste plaatsen van Lanzarote zijn veelal ook de toeristische trekpleisters. Qua mooiste plaatsen van Lanzarote kunnen we natuurlijk niet om het eerder genoemde Yaiza heen, maar vergeet ook zeker geen bezoek te brengen aan Arrecife of Puerto Calero.

Arrecife is de huidige hoofdstad van het eiland en tevens de grootste stad van Lanzarote. Ben je minder van de ‘zon, zee en strand-vakanties’, dan is Arrecife een prachtige stad om te vertoeven. Het dagelijks leven is hier veel meer aanwezig, hoewel er natuurlijk ook een prachtig zandstrand is.

Playa Calero is de plek waar luxe de boventoon voert op het eiland. Het hele dorp is gebouwd om de jachthaven die aanwezig is. Hier vind je gezellige restaurants en barretjes, maar ook leuke boetieks. Ideaal dus als je een middagje lekker wil shoppen.

Veelgestelde vragen over de mooiste plekken van Lanzarote

Een lastige vraag en vooral afhankelijk van je waar je naar op zoek bent. Wil je voor een schitterende zonvakantie gaan en heerlijk genieten op het strand? Ga dan naar Puerto del Carmen en maak ook zeker een uitstapje naar Playas de Papagayo, maar vergeet ook zeker geen bezoek te brengen aan Yaiza. Dit dorp is verkozen tot mooiste dorp van Spanje.

De mooiste badplaatsen vol met zon, zee en strand zijn bij uitstek Puerto del Carmen, Playa Blanca en Costa Teguise. Hier heb je mooie zandstranden en een gezellige boulevard.

Deze vraagt ligt enorm aan wat je wil. Als je op zoek bent dan zon, zee en strand dan moet je naar één van de schitterende badplaatsen. Hier heb je mooie resorts, hotels en appartementen en is alles gericht op het ultieme vakantiegevoel. Wil je van alles wat? Kijk dan ook eens naar Arrecife of Puerto Calero.

Het mooiste strand of eigenlijk de mooiste stranden van Lanzarote zijn Playas de Papagayo. Deze stranden liggen in het uiterste zuidwestelijke puntje van het eiland en zijn goed bereikbaar vanuit de meest toeristische steden.