Uga

Uga Lanzarote featured Het kleine dorpje Uga zal je niet snel tegenkomen in reisgidsen of op Lonely Planet. Dit dorpje ligt in het zuiden van het eiland, vrij centraal. Het is er erg rustig en gemoedelijk. Niet gek, want er wonen maar zo’n 1000 mensen, met name lokale bevolking. Uga ligt naast het dorp Yaiza en bevindt zich in de gelijknamige gemeente.

De meeste mensen zullen Uga passeren als ze richting het zuiden van het eiland rijden, zoals richting de kustplaats Playa Blanca. Je komt er ook langs als je richting hotspots als Playas del Papagayo en Los Hervideros gaat. De plaats ligt namelijk direct aan de LZ-2. Deze snelweg verbindt de hoofdstad Arrecife met het zuidelijke deel van het eiland. Hoewel de plaats er enigszins verlaten uitziet vanaf de snelweg, is het zeker leuk om er een keer te stoppen. Je kan er prima een koffietje drinken, schitterende foto’s maken of wat lokale hoogtepunten bezoeken.

Een bezoekje aan Uga

Iglesia de San Isidro Labrador Uga Uga is geen plek waar je snel naartoe gaat op vakantie. Buiten een Airbnb of ander particulier appartement huren zijn er ook geen plekken om te overnachten. Wel is het een leuke plek om op doortocht te bezoeken. Je zal er geen uren spenderen, maar voor een drankje, een paar prachtige foto’s of bezoekje aan de lokale kerk zit je hier goed. Wil je iets meer leven in de brouwerij? Dan raden wij je aan op zaterdag of zondag te komen. Er is dan een kleine markt waar vooral lokale producten en handwerken worden verkocht.

De Iglesia de San Isidro Labrador is de lokale kerk van het dorp en is zeer mooi aangelegd. Evenals de rest van het dorp is de buitenkant volledig wit. Hoewel de kerk niet heel groot is, is het zeker een aandachtstrekker. Het maagdelijk wit geeft de kerk behoorlijk veel charme. De omliggende tuin is strak aangelegd waardoor het geheel bijna majesteus aandoet. Zeker een aanrader als je in deze plaats bent.

Hoewel er niet veel horeca in het plaatsje is, zijn er toch enkele restaurants en cafetaria’s. De reviews van deze restaurants zijn vrij goed en dit wordt ook zeker waargemaakt. Voor een kleine snack, een drankje, lunch of diner zit je hier dus ook goed. Weg van het (massa)toerisme geniet je hier van heerlijk eten en drinken met de lokale bevolking.

Unieke setting voor schitterende foto’s

Het dorp bestaat net als Yaiza enkel uit witte huizen met vaak groene of bruine deuren en raamkozijnen. Dit geeft een schitterend, puur beeld. Veel mensen die Uga aandoen nemen dan ook hun camera mee om enkele bijzondere kiekjes te maken. Doordat het dorpje erg ruim is opgezet geeft dit een mooi bijzonder beeld. De vaak zeer rustige straten laten het geheel nog eens extra relaxed overkomen.

Voor de mooiste foto’s raden wij je aan om in de ochtend of tegen het einde van de middag Uga te bezoeken. Op de omliggende heuvels en bergen weerkaatst de opkomende of ondergaande zon schitterend. Een unieke setting voor prachtige foto’s. Net buiten het dorp heb je nog enkele prachtige plekken om te gaan staan. Hiermee leg je de unieke ligging van Uga extra mooi vast.

Dromedarissen

Dromedarissen van Uga Hoewel het normaliter bijna de gehele dag ontzettend rustig is in het dorp, is dat anders tegen het einde van de middag. In de loop van de middag komen er honderden dromedarissen het dorp binnen. De werkdag zit erop. In Uga wonen veruit de meeste kamelendrijvers van het eiland. Deze lopen dagelijks met hun dromedarissen rondjes door het Nationaal Park Timanfaya. Er is zelfs een standbeelden van dromedarissen in het dorp als eerbetoon aan deze dieren en hun drijvers. Een bijzonder en uniek gezicht.