Dagtrip naar Fuerteventura van Lanzarote

Het Canarische Eiland ten zuiden van Lanzarote

Op ongeveer 30 minuten varen ten zuiden van Lanzarote ligt een ander Canarisch Eiland, Fuerteventura. Een dagtrip naar Fuerteventura vanuit Lanzarote is dan ook een leuk uitje om meer te ontdekken van de Canarische Eilanden. Zeker als je langere tijd op Lanzarote bent is een uitje naar het naburige eiland een leuke activiteit.

Je bezoek aan Fuerteventura kan je op verschillende manieren organiseren. Zo kan je zelf het eiland gaan ontdekken, bijvoorbeeld met een huurauto, taxi of het openbaar vervoer. Je kan er ook voor kiezen om met een georganiseerde trip mee te gaan waarbij je nergens meer aan hoeft te denken. De verschillende mogelijkheden en bezienswaardigheden tijdens een dagtrip naar Fuerteventura vanaf Lanzarote bespreken we in dit artikel!

Een dagtrip naar Fuerteventura vanuit Lanzarote maken? Bekijk nu de tours of boek direct je ferry ticket!

Fuerteventura vanuit Lanzarote bezoeken

Er zijn meerdere mogelijkheden als je vanuit Lanzarote een dagtrip wil maken naar Lanzarote. Je kan op eigen houtje gaan, maar je kan er ook voor kiezen om met een georganiseerde trip mee te gaan (zoals deze). Het voordeel hierbij is dat alles voor je geregeld is. Je wordt opgepikt bij je hotel en daar aan het einde van de dag weer afgezet. Een nadeel is weer dat je minder controle hebt waar je heen kan. Misschien wil je wel graag een specifieke plek bezoeken, maar komt de tour daar net niet langs. 

Ga je op eigen houtje van Lanzarote naar Fuerteventura, dan heb je meer vrijheid in waar je gaat en staat. Bij aankomst in Corralejo zijn er verschillende mogelijkheden om een auto voor de dag te huren. Je kan dit echter ook van tevoren regelen, daarmee voorkom je dat je achter het net vist. Dit kan bij diverse aanbieders, zoals Sunny Cars. Vanuit daar kan je in principe gaan en staan waar je wil, maar zorg wel dat je er rekening mee houdt op tijd terug te zijn voor de terugtocht.

De overtocht naar Fuerteventura

Ongeacht of je zelf richting Fuerteventura gaat of met een dagtrip, de oversteek is hetzelfde. Daarbij vaar je vanuit Playa Blanca naar Corralejo, aan de noordkust van Fuerteventura. Er zijn meerdere veerdiensten die een aantal keer per dag gaan. In totaal gaan er zo’n 16 overtochten per dag, afhankelijk van het seizoen en het weer van die dag. Bij slecht weer kan het zijn dat er een aangepaste dienstregeling is.

De tocht van Lanzarote naar Fuerteventura is zo’n 15 kilometer en duurt een klein halfuurtje. Hierbij vaar je een klein stukje over de Atlantische Oceaan, maar gezien de ligging van de eilanden is het er over het algemeen vrij kalm. De kans dat je last krijgt van zeeziekte is dan ook zeer gering. Eenmaal aangekomen op Fuerteventura kom je gelijk in een levendige plaats terecht en kan je het eiland gaan ontdekken.

Met de ferry van Lanzarote naar Fuerteventura

Wie Fuerteventura vanuit Lanzarote wil bezoeken en dit op eigen houtje wil doen, zal zelf de tickets voor de overtocht moeten regelen. Dit kan bij verschillende aanbieders. De prijzen van de overtocht liggen niet ver uit elkaar en ze wisselen elkaar door de dag heen af. Hierdoor gaat er regelmatig een ferry. Het is aan te raden om van tevoren je ticket voor de overtocht te regelen. Zo voorkom je dat deze vol zit en je moet wachten op de volgende. Hieronder kan je direct je ticket voor de overtocht online reserveren.

Wat valt er te zien op Fuerteventura?

Tijdens een dagtrip van Lanzarote naar Fuerteventura blijft je bezoek waarschijnlijk beperkt tot de noordkant van het eiland, maar het is ook mogelijk om het hele eiland rond te gaan. Wil je echter van Corralejo, waar je aankomt, naar het meest zuidwestelijke puntje, dan moet je er rekening mee houden dat deze rit ongeveer 2,5 uur duurt. Inclusief overtocht ben je dan al snel 6 uur kwijt aan reizen. Echt wat zien zal je dan weinig.

In het noorden van het eiland liggen echter ook tal van bijzondere plekken om te bezoeken. Zo liggen hier een aantal oud-hoofdsteden en de huidige hoofdstad van het eiland, Puerto del Rosario. Andere ex-hoofdsteden die een bezoekje waard zijn, zijn Betancuria, Antigua en La Oliva. Een aantal andere bijzondere plekken om te bezoeken zijn:

  • El Cotillo, schilderachtig vissersdorpje met een prachtige kustlijn
  • Corralejo, gezellig, maar toeristische dorpje waar de veerdiensten aankomen
  • Parque Natural Corralejo, prachtig gebied ten zuidoosten van Corralejo met uitgestrekte en ongerepte zandstranden
  • Pájara, prachtig dorpje in het midden van het eiland

Een georganiseerde dagtrip naar Fuerteventura

Er zijn verschillende partijen die een dagtrip naar Fuerteventura organiseren. Het voordeel is dat je niet zelf hoeft uit te zoeken waar je precies heen gaat, hoe je daar komt en zaken als de overtocht en het huren van een auto. Veelal zal de organisator je oppikken bij of in de buurt van je hotel en vanaf daar begint de trip. Per organisator verschilt het welke plekken je aandoet. Ons advies is dus wel om dit van tevoren even goed te vergelijken, zodat je niet onverhoopt een plek overslaat die je graag zou willen zien. Een aantal dagtrips die positief zijn bevallen hebben we hieronder voor je op een rij gezet.

Combineren met een bezoek aan Isla de Lobos

Iets ten noordoosten van Fuerteventura ligt nog een klein eilandje, net tussen Fuerteventura en Lanzarote in. Dit eiland van zo’n 5 vierkante kilometer is leuk om te bezoeken en kan vaak gecombineerd worden met een dagtrip. De naam van het eiland komt van de monniksrobben die er lange tijd leefden. Er woont niemand permanent, maar er zijn wel enkele restaurants en een bezoekerscentrum. Isla de Lobos bezoeken? We hebben een aantal opties voor je op een rij gezet!