Duiken op Lanzarote

Ontdek de onderwaterwereld van Lanzarote

Eén van de meest bijzondere ervaringen op Lanzarote is duiken. Door het gunstige klimaat kan deze activiteit het hele jaar door. De temperatuur ligt gemiddeld door het jaar heen iets boven de 20 graden, waardoor het altijd heerlijk comfortabel duiken is. Duiken op Lanzarote is dan ook een activiteit die wij enorm aanraden.

Alle grote badplaatsen hebben een duikgebied in de buurt en ook op La Graciosa is er één te vinden. De onderwaterwereld rond het eiland is ontzettend divers en overal ontdek je weer nieuwe prachtige stukken. Voor zowel beginners als voor gevorderde duikers is Lanzarote een echte aanrader. Wij vertellen je meer over duiken op Lanzarote!

Duiken op Lanzarote? Boek nu jouw duik!

Voor beginners en gevorderde duikers

Duiken rond Lanzarote is zowel voor beginners als voor gevorderde duikers een bijzondere ervaring. Voor beide zijn er ook voldoende gebieden om te ontdekken. Zo liggen een aantal van de mooiste gebieden op zo’n 30 meter diepte. Duiken voor gevorderden duikers dus. Er zijn echter ook een aantal bijzondere duiken op zo’n 10 tot 18 meter die meer geschikt zijn voor beginnende duikers.

Naast de dieptes kan je ook meer specialistische duiken doen. Zo kan je tussen een aantal wrakken duiken, maar zijn er ook voldoende mogelijkheden voor een nachtduik. Meerdere duikscholen bieden deze duiken aan. Bij veel duikscholen is het ook mogelijk om cursussen te volgen van PADI en BSAC om je duikskills verder op te krikken.

Duiken op Lanzarote voor gebrevetteerde duikers

Leren duiken op Lanzarote

Wil je graag leren duiken op Lanzarote? Ook dat is mogelijk. Zowel PADI als BSAC duikcursussen worden door meerdere duikscholen aangeboden. Voor nieuwe duikers is Lanzarote dan ook een prachtige bestemming waar je goed de basisvaardigheden van het duiken kan leren. Vaak is het hierbij ook mogelijk om eerst een proefduikprogramma te volgen om te kijken of het echt iets voor je is.

Duiken zonder brevet

Het is op Lanzarote ook mogelijk om te duiken zonder brevet. Je krijgt dan een basiscursus voordat je gaat duiken en leert de belangrijkste signalen. Op die manier kan je bijvoorbeeld het bijzondere Museo Atlántcio Lanzarote bezoeken, zonder dat je eerst een meerdaagse cursus moet doen om je duikbrevet te laten. Wil je wel de onderwaterwereld van Lanzarote ontdekken, maar liever niet te diep de zee in? Dan is snorkelen ook een optie. Hieronder hebben we een aantal mooie duikmogelijkheden voor beginners (zonder brevet) op een rij gezet.

De mooiste duiken zonder brevet op Lanzarote

Wanneer is het beste moment om te duiken op Lanzarote?

Duiken op Lanzarote kan het hele jaar door. Door de ligging van het eiland is de temperatuur er zeer gunstig, 365 dagen per jaar. De gemiddelde temperatuur van het water is er 20,2°C, waarbij deze in de herfst het hoogst is met gemiddeld zo’n 22,2°C. In de lente is deze het laagst met gemiddeld zo’n 18.5°C. Kortom, een heerlijke temperatuur om te duiken. Het milde klimaat van het eiland zelf zorgt ervoor dat je ook nooit koud het water uitkomt.

Duikcentra op Lanzarote

Op Lanzarote zijn verschillende duikcentra te vinden waar je terecht kan om te duiken rond het eiland. De meeste zitten rond Puerto del Carmen en Playa Blanca, maar ook in Costa Teguise, Arrieta en Tinajo zitten duikscholen. Safari Diving is een bekende duikschool in Puerto del Carmen en in Playa Blanca vind je Dive College Lanzarote. Bij beide duikscholen wordt er Nederlands gesproken.

Mooiste locaties om te duiken op Lanzarote

Lanzarote kent tal van mooie en bijzondere locaties om te duiken. De meest bekende is De Kathedraal. Deze ligt net voor de kust van Puerto del Carmen. Een andere populaire plek is Flamingo Wall nabij Playa Blanca. Deze plek staat ook wel bekend als Het Aquarium van Playa Blanca. Je hebt hier een grote kans om enkele bijzondere soorten tegen te komen. 

De meest bekende plek om te bezoeken is Museo Atlántico. Ga je duiken op Lanzarote, dan moet je deze plek zeker één keer bezoeken. Dit museum ligt geheel onder water en is enkel per boot bereikbaar. Het is het enige onderwatermuseum van Europa en een bezoek dus meer dan waard. Wil je meer weten over duiklocaties op Lanzarote? Lees dan onze blog met de mooiste plekken om te duiken op Lanzarote.

Ontdek Museo Atlántico nu tijdens een duiktrip!

Duiken vanaf het strand en per boot

De meeste duikscholen bieden zowel strand- als bootduiken aan. Door de onderwaterwereld rond Lanzarote is het vaak maximaal zo’n 15 minuten varen, waardoor je snel het water in kan. Per duikschool verschilt wanneer welke duiken gepland staan en vaak kan je ook in overleg met de duikschool bepalen wanneer je wil gaan duiken. Veel duiken naar mooie locaties als De Kathedraal worden vanaf het strand gedaan. Daarnaast bieden verschillende duikscholen ook nachtduiken aan, hiervoor heb je een speciale training nodig.

Welke dieren kan je spotten rond het eiland?

Rond Lanzarote kan je ontzettend veel dieren spotten, vaak het hele jaar door. Zo zijn de adelaarsrog en gewone dolfijn nagenoeg het hele jaar door rond het eiland te vinden. Natuurlijk is het nog steeds een kwestie van geluk om ook één van deze geweldige dieren tegen te komen. Daarnaast kan je ook engelhaaien, barracuda’s, octopussen en diverse roggen tegenkomen tijdens je duik. In de herfst en winter heb je ook kans om op verschillende plekken zeepaardjes tegen te komen.

Duiktrip op Lanzarote boeken

Wil je duiken op Lanzarote? De mooiste duiken hebben we op een rij gezet. Een combinatie van duiken voor beginners én voor gevorderden!