De mooiste plekken om te duiken op Lanzarote

De mooiste plekken om te duiken op Lanzarote Lanzarote biedt tal van bezienswaardigheden op het land, maar ook onderwater is het er schitterend. Het is dan ook een prachtig gebied om te snorkelen of duiken. Er zitten verschillende duikscholen en -centra die je naar de mooiste plekken om te duiken op Lanzarote brengen. Zowel voor beginners als voor gevorderde duikers biedt het eiland tal van prachtige gebieden om de onderwaterwereld te verkennen.

In deze blog nemen we je mee langs de mooiste plekken om te duiken op Lanzarote, maar geven je ook tips waar te boeken. Zo krijg je een goed beeld over duiken op Lanzarote. Er zijn namnelijk plekken die voor meer ervaren duikers zijn, beginnende duikers en mensen zonder enige duikervaring. Zo kunnen ervaren duikers bijvoorbeeld grotten in of dieper dan 18 meter, waar beginnende duikers dit nog niet mogen. De verschillende duikscholen op Lanzarote kunnen je hiermee helpen. Zowel om je brevet te halen als om een mooie duik te maken.

Mooiste plekken om te duiken op Lanzarote

Allereerst de mooiste plekken om te duiken op Lanzarote. Er zijn namelijk tal van plekken op het eiland waar je schitterende duiken kunt maken. In de regel is het eiland opgesplitst in een aantal ‘hoofdgebieden’ qua duiken, maar hierbinnen zit nog veel verschil.

De duiken in de lijst hieronder zijn op willekeurige volgorde waarbij we zowel kantduiken als bootduiken hebben opgenomen. Natuurlijk is het mooiste plek om te duiken op Lanzarote een kwestie van smaak. Vandaar dat we het redelijk divers hebben proberen te houden en verder hebben gekeken dan waar we het zelf het mooist vonden. In de lijst komt een verscheidenheid aan plekken voorbij, zodat er voor iedereen een prachtige ervaring tussen zit.

Flamingo Wall

Eén van de populairste duikplekken op het eiland en niet zonder reden. Bij Flamingo Wall zie je namelijk ontzettend veel soorten vissen die vaak ook in reusachtige scholen zwemmen. Buiten de enorme scholen is de kans om hier trompetvissen, barracuda’s, inktvissen, roggen en zelfs engelhaaien tegen te komen groot. Kortom, een schitterende plek om te duiken op Lanzarote.

Museo Atlántico

Museo AtlánticoAls het gaat over duiken op Lanzarote gaat dan mag Museo Atlántico niet ontbreken. Zoals de naam al zegt is deze plek een museum. Het bijzondere is dat dit gehele museum onder water ligt. Het is een indrukwekkende verzameling beelden van de kunstenaar Jason deCaires Taylor. Dit park is enkel met de boot bereikbaar en is het enige museum onder water in Europa. Een unieke ervaring die nog specialer wordt door de enorme scholen vissen die door het park zwemmen.

De Kathedraal in Puerto del Carmen

Nog zo’n enorm bekende duikspot op Lanzarote is ‘De Kathedraal’. Deze duik maak je vanaf de kant en ligt in Puerto del Carmen. Voor deze duik moet je wat dieper kunnen duiken, namelijk tot 30 meter. Op deze diepte ligt een schitterende grot vol met zeeleven, waaronder zeebaarzen. De opening van deze grot is zo’n 10 meter, waardoor het ook mogelijk is deze binnen te treden. Je komt er dan ook direct achter waar de naam van de plek vandaan komt. Achterin de grot vind je een bijzondere rotsformatie die erg lijkt op een altaar zoals je deze in een kerk tegenkomt.

Las Coloradas

In Playa Blanca ligt het stuk Las Coloradas. Dit stuk kan enkel per boot worden ontdekt. Dit gebied bestaat uit tal van indrukwekkende rotsformaties waar je niet alleen overheen, maar ook onderdoor kan zwemmen. Rond de rotsformaties zwemmen talloze vissen, waaronder veel barracuda’s.

Ray Garden

Niet direct de meest bekende spot om te duiken op Lanzarote, maar wat ons betreft hoort die zeker thuis in dit lijstje. Met name liefhebbers van haaien en roggen kunnen hier hun hart ophalen. Ray Garden is een enorme zandvlakte waar tal van roggensoorten en haaien leven. Denk aan vlinderroggen, pijlstaartroggen, adelaarsroggen en torpediniformes. Daarnaast is de kans om hier een bedreigde engelhaai tegen te komen ook groot.

Duiken op Lanzarote

Scuba diven LanzaroteDuiken is erg populair op Lanzarote en voor iedereen zitten er wel prachtige duiken tussen. In de meeste badplaatsen zitten meerdere duikscholen die je hiermee kunnen helpen. Heb je nog nooit gedoken? Geen probleem. Bij de meeste scholen kan je redelijk goedkoop een introductieduik doen. Een mooie opstap naar je brevet.

Introductieduiken

Als je nog nooit gedoken hebt raden we je aan om te beginnen met een introdcutieduik. Je wordt dan een dag of dagdeel meegenomen en leert de beginselen van het duiken. Heel diep ga je nog niet, maar ook in de eerste meters onder water zie je al ontzettend veel. We hebben een aantal mooie introductieduiken in de bekende badplaatsen voor je op een rij gezet.

Scubaduiken en snorkelen

Andere mooie manieren om de onderwaterwereld te ontdekken zijn scubaduiken en snorkelen. Met name scubaduiken is een mooie manier om de basis van het echte duiken te ontdekken. Snorkelen daarentegen is weer ideaal als je niet per se van plan bent om later een vervolg aan het duiken te geven. Je ontdekt dan wel al het moois van de onderwaterwereld, maar gaat niet heel diep en ademt aan het oppervlakte.