La Graciosa bezoeken vanaf Lanzarote

Een uniek uitstapje ten noorden van Lanzarote

Eén van de activiteiten die we je zeker aanraden om te doen tijdens je verblijf op Lanzarote is La Graciosa bezoeken. Dit eiland ligt twee kilometer ten noorden van Lanzarote en is een bijzondere plek om te bezoeken. Het eiland is een volledig bescherm gebied en onderdeel van een natuurreservaat. Het is een unieke oase van rust. Een prachtig uitstapje tijdens je vakantie op Lanzarote.

La Graciosa bezoeken kan door de ferry te nemen vanaf Órzola, maar je kan ook voor een georganiseerde tour kiezen. Het eiland is in een dag te bezoeken, waarbij je alle bezienswaardigheden ziet én voldoende kan relaxen op één van de prachtige en rustige stranden. Daarbij is het goed te doen om zelf op pad te gaan. Alles over La Graciosa bezoeken vertellen we je in dit artikel!

Een bezoek brengen aan La Graciosa

La Graciosa is een klein eiland dat behoort tot de Chinijo-archipel. Een archipel bestaande uit 5 kleine eilandjes ten noorden van Lanzarote en wat klippen. Deze gehele archipel is een eigen nationaal natuurreservaat. Waar op de andere eilanden van geen bezoekers zijn toegestaan, is dat op La Graciosa wel het geval. Er wonen ook zo’n 700 mensen die een eigen gemeenschap vormen en ook de nodige voorzieningen zijn aanwezig.

De hoofdstad van het eilandje, Caleta de Sebo, is ook de plek waar je aankomt met de ferry. Er zijn twee diensten die het mogelijk maken La Graciosa te bezoeken Lineas Romero en Biosfera Express. Er zit niet veel verschil tussen en de prijzen zijn nagenoeg gelijk. Het grootste verschil zijn de vertrektijden. De ene maatschappij gaat op het hele uur, de andere op het halve uur. Zelfstandig een bezoek brengen aan La Graciosa is dus vrij eenvoudig om te regelen. Wel raden we je aan om de tickets vooraf te boeken om te voorkomen dat de ferry vol is. Met name in het hoogseizoen kan dit voorkomen.

Vertrektijden ferry’s naar La Graciosa

De vertrektijden van de ferry’s naar La Graciosa zijn ongeveer om het halve uur. De ene maatschappij vaart op het hele uur, de ander op het halve uur. Dit betekent echter niet dat ze ook heel de dag door op elk hele en elk halve uur varen. Met name in de middag zit er nog wel eens een gat van één à twee uur dat er geen boten gaan, voornamelijk rond de lunchtijd. Check dus bij het boeken goed de tijden voor die dag. Vaak in de ochtend gaan boten wel elk hele en elk halfuur, waarbij de eerste boot veelal om 8:00 uur gaat. Check ook goed de tijden op je retourticket, zodat je niet onverhoopt de laatste boot mist.

Tickets voor de ferry van en naar La Graciosa

Belangrijk om te weten als je La Graciosa wil bezoeken

Doordat La Graciosa onderdeel is van een natuurreservaat gelden er een aantal regels en richtlijnen die goed zijn om te onthouden tijdens je bezoek aan het eilandje. Daarnaast is het een eiland met beperkte voorzieningen. Ga je La Graciosa bezoeken, dan is het dus goed om voorbereid op pad te gaan. Wij hebben de belangrijkste zaken op een rijtje gezet:

  • Er zijn op La Graciosa geen verharde wegen.
  • Je mag op La Graciosa niet zelf autorijden, een auto huren is er dus niet bij. Wel kan je met een taxi of jeep worden rondgereden als dit je voorkeur heeft.
  • Fietsen en wandelen mag wel vrij op Lanzarote, een fiets (mountainbike) huren kost ongeveer €10,- per dag.
  • Er is buiten Caleta del Sebo bijna geen schaduw te vinden, neem dus zeker zonnebrand en een hoed of pet mee.
  • Het kan in de avonden fris worden, een vest is dus zeker aan te raden om mee te nemen.
  • Het Reserva Marina Integral is een gebied dat maximale bescherming heeft, hier mag niet gevist worden of iets van worden meegenomen.

Wat te doen tijdens je bezoek aan La Graciosa?

Op La Graciosa is van alles en nog wat te doen. De ferry vanuit Lanzarote komt aan in Caleta de Sebo (hier vertrekt deze ook weer terug). Als je op het eiland bent aangekomen kan je dus beginnen met een bezoek aan deze plaats. Ook leuk is om je dag hier te eindigen. Je vindt er wat winkeltjes en een aantal restaurants en barretjes. Bijzonder is dat de wegen er volledig van zand zijn wat een unieke ervaring geeft.

Een andere aanrader tijdens je bezoek aan La Graciosa is even te relaxen aan één van de stranden. Met de fiets of te voet kan je bij de mooiste stranden komen, zoals Playa de las Conchas of Playa Francesa. La Graciosa bezoeken zonder even bij te komen op één van prachtige zandstranden is een gemiste kans.

Wat ook zeker niet mag ontbreken tijdens het bezoeken van La Graciosa is een rondje om het eiland. Je kan het eiland eenvoudig ontdekken. In principe kan dit in een dag, maar we raden je dan wel aan de eerste boot heen te nemen. Zo heb je voldoende tijd. Zeker als je zelf gaat is het soms nog wat uitzoekwerk en dan heb je liever wat meer tijd. 

Het makkelijkst kan je het eiland ontdekken op de fiets of wandelend. In principe kan je met een goede conditie in een dag het eiland rond wandelen, maar je bent dan wel even bezig. Wil je het makkelijk voor jezelf maken? Dan kan je ook kiezen voor een georganiseerde trip naar het eiland of een safari. Je krijgt dan alle mooie plekjes te zien en de gids weet je vaak ontzettend veel te vertellen.

Een georganiseerde tour naar La Graciosa

La Graciosa bezoeken en alle ins-and-outs te weten komen? Dan is een georganiseerde tour aan te raden. Er zijn verschillende tours die je naar of op La Graciosa kan boeken. Van grotere groepen tot een privé gezelschap, alles is mogelijk. Een aantal van de mooiste tours waarbij je alles van La Graciosa gaat zien vind je hieronder.

Hoe kan je La Graciosa bezoeken?

La Graciosa bezoeken kan door met een ferry vanaf Órzola (Lanzarote) naar Caleta de Sebo (La Graciosa) te varen. Hierbij steek je de zeestraat El Río oversteken. Deze tocht is ongeveer 7 kilometer en duurt om en nabij de 25 minuten. Voor volwassenen is een retourticket €28,- en kinderen van 2 tot 11 jaar betalen €15,- voor het ticket. De ferry gaat meerdere keren per dag en is gemakkelijk te bereiken met de eigen auto. Je kan hier een ticket kopen van Lineas Romero of van Biosfera Express, de twee officiële ferry diensten naar het eiland. Let op, je auto mag niet mee aan boord.