Puerto del Carmen

Puerto del Carmen is met uitstek dé vakantiebestemming van Lanzarote. Het is de grootste en ook meest populaire badplaats van het eiland. Dat is niet gek ook, je vind hier uitgestrekte zandstranden, schitterende hotels en appartementen en ook het uitgaansleven is hier bruisend. Het leuke van de stad is dat het moderne deel goed samengaat met het oude deel, waar je de sfeer van vroeger nog volop ervaart.

Naast dat Puerto del Carmen zelf al zeer veel te bieden heeft, is het ook zeer gunstig gelegen op eiland. Vanuit hier bezoek je tal van bezienswaardigheden en andere plaatsen. Dit kan je doen met een eigen huurauto, maar er zijn hier ook zeer veel tour operators te vinden die je meenemen. Kortom, Puerto del Carmen heeft voor iedereen wat te bieden.

Puerto del Carmen badplaats featured

De mooiste vakanties naar Puerto del Carmen

Stranden van Puerto del Carmen

Als Puerto del Carmen ergens om bekend staat, dan zijn het de langgerekte, goudgele zandstranden. Het is de badplaats van Lanzarote met veruit de meeste meters aan strand. Als je hier bent is er altijd wel een strand op steenworp afstand te vinden. Ze liggen verdeeld over de hele stad.

Het grootste strand van Puerto del Carmen is Playa Grande. Het is dan ook niet gek dat dit strand aan het drukste stuk van de badplaats grenst. Je vindt hier onder meer de boulevard met gezellige bars, restaurants en winkeltjes. Precies zoals je van een gezellige, Spaanse boulevard mag verwachten.

Naast Playa Grande, zijn er nog tal van andere grote en minder grote stranden, zoals Playa de los Pocillos en Playa de Matagorda, welke grenst aan de plaats Playa Honda. Dit zijn ook vrij grote en uitgerekte stranden. Daarnaast zijn er verdeeld langs de oceaan nog kleinere stranden.

Wat al deze stranden gemeen hebben is dat het er nooit stampvol is en er altijd wel mooie plekjes te vinden zijn. Daarbij staan deze ook nooit vol met bedjes en parasols, deze zijn enkel te vinden op specifieke delen. Zo heb je altijd te ruimte om heerlijk te genieten van de warme zon, het goudgele strand en het verkoelende water.

De nieuwe en oude stad van Puerto del Carmen

Puerto del Carmen kent twee delen, de oude stad en de nieuwe stad. De oude stad ligt rondom de haven van de badplaats. Het is hier vaak rustig en de kleine, schilderachtige straatjes nemen je echt nog mee terug in de tijd toen deze plaats nog een vissersdorpje was. De traditionele sfeer van weleer is goed behouden gebleven en je begeeft je hier echt on de locals. Daarnaast is de haven, Puerto Tinosa, zeker de moeite waard om te bezoeken, evenals één van de omringde restaurantjes of barretjes.

Het nieuwe centrum van de stad is om de zandstranden gebouwd. Het omvat de boulevard die langs de verschillende stranden loopt, de Avenida de las Playas, maar ook de hotels en het grote winkelcentrum. Er zijn hier tal van clubs, restaurants, bars en winkels te vinden. De boulevard is duidelijk de ader die door het nieuwe deel loopt. Aan de ene kant vind je de grote zandstranden en aan de andere kant de hotels, appartementen, restaurants en andere activiteiten en toeristische trekpleisters.

Hotels en appartementen

Als je een hotel of appartement wilt boeken in Puerto del Carmen dan zit je goed bij tal van operators. Doordat het veruit de grootste badplaats is, zitten er schitterende hotels in diverse prijsklassen. Wat al deze hotels en appartementen gemeen hebben is dat het geen torenhoge gebouwen zijn. Door de strikte eisen van de gemeente, mag geen enkel gebouw hoger dan vier verdiepingen zijn. Het voelt daardoor nooit alsof je in het massatoerisme zit.

Een vakantie naar Puerto del Carmen kan je zoals gezegd bij diverse online reisbureaus boeken. Wij hebben ze voor je op een rij gezet:

  • TUI
  • Sunweb
  • Corendon
  • Vakantiediscounter
  • Prijsvrij.nl
  • D-reizen
  • Suntip

Daarnaast kan je er natuurlijk ook voor kiezen om je reis helemaal zelf samen te stellen, daarvoor zit je onder meer goed bij Booking.com, Trivago, Kayak en Skyscanner.nl.

Puerto del Carmen hotels

Activiteiten in en rond Puerto del Carmen

In en rond Puerto del Carmen zijn tal van leuke activiteiten die je kan ondernemen. Van activiteiten op het land tot activiteiten op het water. Hieronder een aantal van de meest populaire activiteiten.