La Santa

La Santa featured La Santa is een kustplaats die in het noordwesten van Lanzarote is gelegen. Bij het grote publiek is deze plaats niet heel bekend, maar bij (top)sporters en surfers des te meer. Een vakantie hier boeken kan, maar zullen niet veel mensen doen. Wel is het erg leuk om deze kleine plek te bezoeken tijdens een roadtrip over het eiland of als tussenstop op weg naar een andere bezienswaardigheid.

De kustplaats La Santa hoort bij de gemeente Tinajo. Zelf telt het dorp om en nabij de 1000 inwoners. Iets buiten het dorp zelf ligt een groot sportcomplex waar veel topsporters op trainingskamp gaan, Club La Santa. Sport je zelf graag en wil je er een zeer sportieve vakantie van maken? Dan is dit zeker een aanrader.

Wat is er te doen in La Santa?

La Santa is voor de meeste mensen vooral een plek om te bezoeken op doortocht. Er zijn enkele restaurants en hotels. Dit zijn echter geen grote resorts, met uitzondering van Club La Santa. Hier verblijven met name veel watersporters. Onder hen is deze kustplaats namelijk wel erg populair. De golven rond deze plaats kunnen namelijk behoorlijk hoog worden. Zeker op het eiland zelf vind je hier de beste golven. Je zal tijdens een bezoek aan La Santa dan ook vooral veel watersporters vinden.

Daarnaast is er een kleine haven in de kustplaats en een kleine promenade. Hier tref je vooral lokale vissers aan die vaak nog wat staan na te praten na de vangst. Ondanks de promenade, wat restaurants en enkele hotels, hoef je hier gaan typische sfeer te verwachten die gepaard gaat met een badplaats. Voor deze gezelligheid moet je in één van de grotere badplaatsen zijn.

Club La Santa

La Santa strand La Santa staat met name bekend om het resort Club La Santa. Dit complex staat goed bekend onder topsporters, maar ook fanatieke amateursporters. Wil je een zeer sportieve vakantie? Dan is dit een ideale plek. Wie weet loop je nog een bekende sporter tegen het lijf ook!

Het resort ligt iets buiten de stad, ongeveer op een kilometer afstand. Het is er mogelijk om meer dan twintig sporten te beoefenen. Onder wielrenners en marathonlopers is het gebied extra populair. Doordat het vrij rustig is in de omgeving en de grotere plaatsen meer aan de zuidkant van het eiland liggen, is de weg vaak erg rustig. Ideaal om hier te trainen en schitterende tochten af te leggen. Het is dan ook een bekende plek voor topsporters om hier op trainingskamp te gaan. Binnen is het er lekker rustig en staat privacy voorop.

Zelf naar Club La Santa? Het resort biedt allerlei mogelijkheden voor een sportieve vakantie. Familievakanties, groepsvakanties en single vakanties zijn er allemaal mogelijk. Je komt hier heerlijk tot rust, maar je gaat er ook met een fit gevoel weer weg. Boek nu een verblijf bij dit resort via Alltours Nederland!

Watersporten

La Santa Nergens op het eiland vind je zulke goede golven als rond La Santa. Niet voor niets staat deze plaats wereldwijd bekend bij fanatieke surfers. Bijna het hele jaar door zijn de golven er schitterend. Sommige golven kunnen erg lastig zijn. Je zal hier dan ook veel gevorderden surfers tegenkomen. Dit levert vaak een schitterend gezicht op en hoe ze over de surven glijden is vaak een adembenemd gezicht.

In de buurt van La Santa

La Santa ligt relatief ver weg van de meeste andere bezienswaardigheden en grotere, bekende plaatsen. Dit is natuurlijk relatief, want vaak ben je niet langer dan een uurtje verwijderd van alle uithoeken van het eiland. Het meest dichtbij liggen het Nationaal Park Timanfaya en de voormalig hoofdplaats Teguise. Iets verder ligt één van de bekendste trekpleisters, Jardín de Cactus.