Playa Honda

Playa Honda featured Playa Honda is een zeer klein stadje dat tussen de luchthaven van Lanzarote en de hoofdstad Arrecife ligt. Het is dan ook een voorstadje van de hoofdstad. Wat bijzonder is aan Playa Honda, maar wat ook redelijk wat mensen op het eerste oog afschrikt, is dat het plaatsje direct grenst aan de luchthaven. Sterker nog, de start- en landingsbaan grenst direct aan dit dorp. Vliegtuigen komen dus zeer laag over.

Ondanks dat Playa Honda direct aan de luchthaven grenst valt het enorm mee hoeveel overlast je hiervan hebt. We durven zeker te stellen dat wonen in een dorp dat in de buurt van Schiphol ligt voor meer overlast zorgt. Sterker nog, dit bijna vergeten plaatsje is een prachtige bestemming. Zeker als je de meer lokale cultuur wilt ontdekken. Wij vertellen je alle ins en outs over Playa Honda.

Alles wat je nodig hebt

Playa Honda was tussen gebouwen Ondanks dat het plaatsje helemaal niet groot lijkt is het qua populatie de tweede grootste plaats van Lanzarote. Veel gezinnen verlaten namelijk de hoofdstad voor deze plaats. Ze hebben hier meer ruimte en zitten toch dicht bij hun werk. De huizenprijzen van de plaats liggen dan ook een stuk hoger dan dat je zou verwachten. Bepaalde wijken kunnen dan ook zeker als prijzig worden beschouwd, zeker in vergelijking met de normale prijzen op het eiland. Je treft in Playa Honda dan ook een aantal prachtige, vrijstaande huizen aan die direct aan het uitgestrekte zandstrand liggen.

Het is ook helemaal niet onlogisch dat veel mensen naar deze plek toe trekken. Dat het onder toeristen, met name uit Europa, minder populair is, is eigenlijk best bijzonder. De zandstranden zijn langgerekt en de zee is er vrij kalm. Daarnaast biedt het qua faciliteiten alles wat je nodig hebt. De grootste supermarkt van het eiland, HiperDino, is zelfs gevestigd in deze plaats. Natuurlijk kan je hier ook terecht bij de lokale bakker, slager en andere winkels die levensmiddelen verkopen. Qua restaurants zit je hier ook goed. Er zitten een paar goede restaurants die met name onder locals erg populair zijn.

De promenade van Playa Honda

Playa Honda Erg populair onder wandelaars, hardlopers, fietsers en andere sportievelingen is de promenade die langs de stranden van Playa Honda loopt. Deze promenade heeft zowel een fietspad als voetpad. Het mooie van de promenade is dat deze begint in Puerto del Carmen en eindigt in Arrecife. Je kan hier dus een schitterende wandeling of fietstocht maken langs een behoorlijk stuk van de zuidkust van Lanzarote. Hierbij kom je onder meer langs de start- en landingsbaan van het vliegveld. Vanaf deze plek kan je vliegtuigen schitterend zien stijgen en landen. Een indrukwekkend gezicht wanneer ze vanaf de oceaan komen aanvliegen.

Wil je wat eten of drinken tijdens de wandeling of fietstocht? Of wil je liever even ontspannen? Geen probleem! Er liggen meerdere stranden aan de promenade waar je heerlijk kan picknick en relaxen. De stranden verschillen in grootte, maar ook in hoe druk ze zijn. Zo zit er voor iedereen wel een mooie plek tussen. Als je liever ergens gaat zitten is dat ook goed geregeld. Er zitten verschillende restaurants en bars aan de promenade.

Overnachten in Playa Honda

Doordat Playa Honda redelijk vergeten is bij de meeste toeristen zijn er ook nagenoeg geen hotels te vinden. Wel is het mogelijk om via bijvoorbeeld Booking.com of Airbnb een vakantiewoning of appartement te huren. Deze accommodaties verschillen in hoe luxe ze zijn, dus vergelijk goed. Een vakantie naar Playa Honda is in ieder geval een vakantie vol met rust, maar wel met alle plezier van een schitterende badplaats.