La Caleta de Famara

Van vissersdorp naar surfparadijs

Richting het noorden van Lanzarote ligt een klein dorpje genaamd La Caleta de Famara. Van origine is dit een vissersdorpje waar eigenlijk enkel lokale bewoners kwamen. Zo nu en dan kwamen er toeristen langs om één van de restaurants te bezoeken. De laatste jaren is dit echter veranderd. Hoewel het over het algemeen nog vrij rustig is in het dorp, zijn er dagelijks surfers te vinden bij de kust.

Hoewel de plaats inmiddels steeds meer is uitgegroeid tot een bekende plek onder surfers, is het ook nog steeds een fraai vissersdorpje. De oorsprong is hier dus nog zeker terug te vinden. De eenvoud van het dorp is dan ook behouden gebleven. Hier vind je nog een traditioneel Canarische levensstijl. Wij nemen je graag mee in alles dat La Caleta de Famara te bieden heeft en het bezoeken ervan.

La Caleta de Famara van bovenaf

Playa de Famera nabij La Caleta de Famara bezoeken? Ontdek de mooiste trips en activiteiten!

Een eenvoudig, maar levendig vissersdorp

Hoewel er behoorlijk veel (professionele) surfers op dit dorpje afkomen, blijft het van origine een eenvoudig vissersdorp. Dit zie je ook overal nog terug. Verwacht dus geen enorm surfparadijs, de eenvoud geeft deze kustplaats zijn charme.

Het dorp zelf bestaat uit een aantal eenvoudige huisjes die in typisch Canarische stijl zijn gebouwd. Hier wonen de lokale inwoners van La Caleta de Famara. De huizen zijn veelal strak wit met gekleurde accenten bij deuren en kozijnen. Waar groen, zoals overal op het eiland de boventoon voert, zie je hier ook regelmatig blauw. Niet gek natuurlijk met de Atlantische Oceaan als uitzicht.

Surfen bij La Caleta de Famara

Het dorpje zelf ligt niet direct aan het strand, maar net ten westen hiervan. Aan de oostkant van het strand liggen bergen die vanuit de zee oprijzen en er staan enkele huisjes. Dit zijn veelal vakantiewoningen, maar er zijn hier weinig faciliteiten. Dat surfers een grote invloed op La Caleta de Famara hebben zie je pas goed aan het einde van de dag. Als iedereen het strand en de oceaan verlaat ploffen ze neer op één van de terrasjes in het dorp. Een gezellig en gemoedelijk tafereel.

Wie wil surfen zit hier goed. Er zijn behoorlijk wat surfscholen in La Caleta de Famara. Hier kan je naast surflessen ook uitrusting huren. Zo hoef je deze niet mee te nemen vanuit Nederland, dit scheelt je weer bagage. Heb je nog nooit gesurft of wil je het weer oppakken? Surflessen worden hier in overvloed gegeven, maar het is er ook vaak druk. Zeker in de hoogseizoenen. Wij raden je dan ook aan om van tevoren te boeken, bijvoorbeeld bij één van onderstaande aanbieders. Zo weet je zeker dat je goed zit en dat je niet achter het net vist.

Playa de Famara met La Caleta de Famara op de achtergrond

Andere activiteiten in (de buurt van) La Caleta de Famara

Niet alleen surfers komen graag op La Caleta de Famara af, ook tal van andere bezoekers weten het plaatsje te vinden. Zowel locals als toeristen. Het strand bij het plaatsje is ook een perfecte spot om heerlijk te zonnebaden of om een verfrissende duik in de oceaan te nemen. Probeer wel een beschut plekje op te zoeken, want het kan hier nogal waaien.

Naast zonnen en zwemmen, is het strand ook perfect voor een mooie strandwandeling. Fotografen mogen hier ook graag komen. De unieke liggen, met de bergen op de achtergrond, maken het tot een ultieme setting voor schitterende foto’s.

Wil je liever iets actievers doen? Dan zit je hier ook goed. Ga bijvoorbeeld paragliden. Het unieke landschap kan je dan in je opnemen op een ongeëvenaarde manier. Nabij La Caleta de Famara is het ook mogelijk om op een roadstertour met 3 wielen te gaan of een buggytour. Gave manieren, vol adrenaline, om het eiland te ontdekken.

Bereikbaarheid van La Caleta de Famara

Het dorp is voor Lanzarote begrippen iets lastiger te bereiken dan de meeste andere plaatsen en bezienswaardigheden, maar meer dan de moeite waard. Uiteindelijk ben je vaak niet langer dan een uurtje onderweg. Om de plaats te bezoeken moet je eerst Teguise aanhouden, bereikbaar via de LZ-10 en LZ-30. Vanaf de LZ-30 sla je af naar de LZ-42. Vanaf hier is het één rechte weg naar La Caleta de Famara.

Veelgestelde vragen over La Caleta de Famara

In en rond het dorp is van alles te doen. Met name surfers komen hier veel, omdat de ligging perfect is voor mooie golfen. Daarnaast komen er ook allerlei andere dagjesmensen op deze plek af voor de meest uiteenlopende activiteiten.

Geen, in de plaats zelf zijn geen hotels gevestigd. Dit geeft het plaatsje nog een echt authentiek karakter. Wel zijn er enkele kleinschalige hostels gevestigd in het dorpje. Deze zijn gericht op surfers.

Ja, La Caleta de Famara is zeker de moeite waard om te bezoeken als niet-surfer. Het strand biedt allerlei activiteiten voor niet-surfers. Daarnaast is het dorp zelf ook erg gezellig met een paar leuke terrassen.