Marina Rubicón

Marina Rubicón featured Aan de oostkant van de populaire vakantie- en badplaats Playa Blanca ligt de jachthaven Marina Rubicón. Deze jachthaven biedt alles wat je van een moderne jachthaven mag verwachten. Natuurlijk schitterende jachten, maar ook lekkere restaurants, gezellige winkeltjes en een rijk scala aan activiteiten op en rond het water. De haven is volledig op de tekentafel ontstaan. Hierdoor mis je een stukje historie, maar de gezelligheid maakt dat meer dan goed.

Hoewel de jachthaven ietwat moeilijk vindbaar is zonder navigatie, is het meer dan de moeite waard om er een bezoek aan te brengen. Je krijgt hier zeker weten een ultiem vakantiegevoel. Als je vanuit het centrum van Playa Blanca richting Playas de Papagayo gaat kom je op je route langs de jachthaven. Alles over de jachthaven en het bezoeken ervan vertellen wij je!

De jachthaven Marina Rubicón

De jachthaven Marina Rubicón is vol Marina Rubicón jachthaven ledig op de tekentafel ontstaan. Elk straatje, elk huisje en elke steiger is bedacht door een architect. Hoewel je hier dus niet de rommelige, maar schattige uitstraling van een eeuwenoud vissersdorpje hebt, is het er zeker gezellig. Het heeft niet de statige en soms wat statische sfeer die je in andere, volledig op toerisme gebouwde jachthavens hebt. De sfeer is er gemoedelijk, het eten goed en er is van alles en nog wat te doen.

Naast natuurlijk het spotten van schitterende jachten en boten kan je er ook volop shoppen, watersporten beoefenen of lekker eten en drinken. Hierbij raden we wel aan om echt rond de jachthaven te blijven. Net naast de haven ligt het winkelcentrum Rubicón Shopping Center. Zeker in vergelijk met de haven zelf kan het hier soms kil aanvoelen. Voor een optimale ervaring blijf je dus het beste direct rond de haven van Marina Rubicón.

Eten en drinken

Marina Rubicón in het donker Verse vis, mals vlees, overheerlijke tapas, pizza uit een steenoven, wijn van topkwaliteit, alles wat je kan bedenken kan je krijgen rond de haven. Er zitten tal van restaurants. Je kan hier dus genieten van de lokale Canarische keuken, maar ook van meer internationale keukens. Wij raden je zeker aan om een lokaal visgerecht van dagverse vangst te nemen. Zo proef je de Canarische eilanden optimaal!

Naast tal van restaurants kan je ook heerlijk wat drinken rond de haven. Er zijn een hoop gezellige barretjes, veelal met livemuziek. Er zijn ook een aantal cocktailbarretjes. Deze hebben vaak een DJ draaien. Je kan hier dus lange tijd doorbrengen.

Het water op

Marina Rubicón haven en boulevard Watersporters zitten ook goed in Marina Rubicón. Vanuit de haven kan je van alles en nog wat gaan doen. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om te gaan duiken. Er zijn verschillende duikscholen die rond de haven zitten en van hieruit vertrekken. Zo leer je de onderwaterwereld van Lanzarote, met enkele unieke soorten die enkel hier voorkomen, optimaal kennen.

Wie liever op de boot blijft zit ook goed. Vanuit de jachthaven vertrekken meerdere keren per dag excursieboten voor een tochtje rond de zuidkust van Lanzarote. Vanaf deze boten kan je regelmatig enkele bijzondere zeedieren spotten, zoals dolfijnen en walvissen. Een unieke belevenis!

Marina Rubicón bezoeken

Hoewel het even zoeken kan zijn, is Marina Rubicón redelijk goed bereikbaar. Als je de boulevard naar het oosten volgt dan kom je er vanzelf. Ook als je op weg bent naar Playa de las Coloradas of Castillo de las Coloradas kom je langs deze haven. Wil je heerlijk eten met een schitterend uitzicht op Marina Rubicón? Ga dan eten in het restaurant onder Castillo de las Colorades. Je hebt vanaf hier een schitterend uitzicht op de haven en de oceaan!