Punta Mujeres

Punta Mujeres natuurlijk zwembad Punta Mujeres is een kleine plaats aan de noordoostkant van het eiland Lanzarote. Het plaatsje behoort tot de gemeente Haría, maar kent een bijzondere geschiedenis. Hoewel de meeste toeristen dit plaatsje voorbij rijden, is het zeker de moeite waard om hier een kleine tussenstop te maken. Zeker als je op zoek bent naar een minder toeristische plek op het eiland zit je hier helemaal goed. De kleine strandjes en lokale restaurants maken het een belevenis op zich waarbij je de lokale cultuur op en top leert kennen.

Hoewel de meeste bezoekers dit dorp zullen bezoeken tijdens een dagtrip, is het ook mogelijk hier te overnachten. Enkele gezellige, kleinschalige hotels en andere accommodaties maken dit mogelijk. Daarbij kan je er heerlijke eten en genieten van lokale visgerechten. Alles wat je moet weten over een bezoek brengen aan Punta Mujeres vertellen we je op deze pagina.

Het vissersdorpje Punta Mujeres

Punta Mujeres is van origine een vissersdorpje, maar langzaamaan merk je dat het toerisme ook hier zijn weg vindt. Er komen steeds meer kleinschalige overnachtingsmogelijkheden, restaurants, bars en andere gelegenheden. Toch ervaar hier je nog vooral rust en voelt het alles behalve toeristisch aan. De sfeer is er ontspannen en het ritme is er vooral heel relaxt.

Het dorpje kent een kleine boulevard met enkele natuurlijke zwembaden. Als het vloed is worden deze baden gevuld met water uit de oceaan. Een heerlijke plek om even te relaxen. Dit kan ook aan één van de twee kleine zandstranden. Verwacht hier niet teveel. Er zijn geen bedjes of strandtentjes. Het is hier vooral lekker rustig en ideaal om te ontspannen. Wij raden je dan ook aan om dit dorpje te voet te ontdekken. Vergeet hierbij ook zeker het plein en de kleine haven met dobberende vissersbootjes niet. Idyllischer wordt het niet.

Vrouwen Punt

De naam van het vissersdorpje, Punta Mujeres, kent haar oorsprong in de eeuwenoude visserstradities van het dorp. Letterlijk vertaald betekent de naam van de plaats namelijk ‘vrouwen punt‘. Dit is niet zomaar. Op deze plek wachten in vroegere tijden de vrouwen op hun mannen en stonden zij op de uitkijk om te zien of zij al terugkwamen van hun vistochten.

Natuurzwembaden

Punta Mujeres staat bekend om de schitterende natuurzwembaden die er zijn. Het staat niet voor niets bekend als het plassengebied van Lanzarote. Langs een strook van zo’n twee kilometer zijn er meerdere van deze zwembaden te vinden. Twee hiervan zijn daarbij goed afgesloten van de oceaan. Dit is ideaal als je wil genieten van kalm water en niet teveel stroming wil als het vloed is. Deze natuurlijke zwembaden zijn een heerlijke plek om een dagje te ontspannen en volledig tot rust te komen.

Omgeven door toeristische hotspots

Hoewel het dorpje zelf pure rust uitstraalt en totaal niet toeristisch is, is Punta Mujeres omgeven door toeristische hotspots. Enkele van César Manriques werken liggen op enkele minuten rijden van dit dorpje. Zo liggen op zo’n vijf minuten rijden Jameos del Agua en Cueva de los Verdes. Iets verder ligt Mirador del Río. Op een minuut of tien van het vissersdorpje ligt één van de mooiste dorpjes van het eiland, Haría, dat een bezoek ook meer dan waard is.

Overnachten in Punta Mujeres

Punta Mujeres huis Wil je echt genieten van een rustgevende vakantie? Dan is Punta Mujeres zeker een aanrader. Hoewel het toerisme hier kleinschalig is, zijn er een aantal accomodaties waar je kan genieten van een heerlijk verblijf. Er zijn enkele kleine hotels en appartementencomplexen, maar wij raden je aan om een vakantiehuisje of villa te boeken. Dit is net afhankelijk van de grootte van de groep waarmee je gaat. Via bijvoorbeeld Belvilla zijn er enkele mooie locaties beschikbaar. Daarnaast kan je ook een mooi locatie in Punta Mujeres boeken via Airbnb, Booking.com of Expedia.nl.