Puerto Calero

Puerto CaleroPuerto Calero is een plaats die gebouwd is rond luxe. Centraal voor de plaats is de jachthaven. De rest van de plaats is hier omheen opgebouwd. Zo vind je er exclusieve villa’s, appartementen en hotels. Alles om een luxe, Monaco/Saint-Tropez-achtige sfeer te creëren, maar dan wel een stuk beter betaalbaar.

Een vakantie naar Puerto Calero is ideaal als je gek bent van watersporten, luxe jachten en een typische jachthavensfeer. Zo kan je bijvoorbeeld met een kleine onderzeeër de onderwaterwereld van Lanzarote ontdekken, maar kan je ook diverse watersporten beoefenen. Een rondje varen met één van de boten mag natuurlijk niet ontbreken. Wie weet spot je nog wel een dolfijn of walvis. Wij vertellen je alles over deze bijzondere kustplaats.

Hoe is Puerto Calero ontstaan?

Puerto Calero is geopend in 1989, maar het eerste idee voor deze plaats kwam in het leven in 1983. Dit idee kwam van José Calero, naar wie de plaats ook is vernoemd. Hij stelde zich een schitterende jachthaven voor rond het gebied dat ten westen van Puerto del Carmen ligt. De bouw volgde al vrij snel en in drie à vier jaar tijd werd de jachthaven gebouwd. Daarnaast werden ook verschillende luxe villa’s en appartementen aangelegd.

Tien jaar na de opening van Puerto Calero was de jachthaven in omvang verdubbeld, precies op tijd voor het jubileum. In 2006 kwamen er ligplaatsen bij voor jachten van 25 tot 50 meter, maar inmiddels zijn er ook alweer grotere ligplekken. Superjachten van 60 meter kunnen nu aanmeren in de badplaats.

Op vakantie naar Puerto Calero

Puerto Calero strand overzicht Een vakantie naar Puerto Calero is erg leuk en zeker aan te raden als je op zoek bent naar meer dan alleen zon, zee en strand. De jachthaven heeft een luxe uitstraling en geeft veel sfeer. Daarbij kan je hier verschillende activiteiten doen, zoals een boottocht, de onderwaterwereld ontdekken of dolfijnen spotten.

Wat ook leuk is, is dat de meeste restaurants een schitterend uitzicht hebben over de boten. Een promenade is het enige dat de restaurants en het water scheidt. Daarbij zijn de restaurants gemiddeld van een aanzienlijk hoger niveau in vergelijking met andere plaatsen op het eiland. Voor wie dus ook culinair wil genieten is Puerto Calero ideaal!

Geen strand

Hoewel dit maritieme stadje draait om water en boten, is er geen strand aanwezig. Als je toch van het strand wil genieten, dan moet je naar Puerto del Carmen. Je kan hier in 10 à 15 minuten zijn met de auto of taxi, maar leuker is de waterbus. Vijf keer per dag vaart deze overdag tussen de twee kustplaatsen. Zo kan je toch genieten van het strandleven als je in Puerto Calero bent.

In de buurt van Puerto Calero

Wie op vakantie gaat naar deze kustplaats zal meestal niet alleen hier blijven. Zoals gezegd liggen er schitterende stranden op maximaal een kwartiertje rijden, maar er is nog veel meer te ontdekken op Lanzarote. Het eiland barst namelijk van de bezienswaardigheden. Zo ligt vlakbij Los Hervideros, schitterende en ruige kliffen. Verder vind je vlakbij ook het nationale park van het eiland, Timanfaya National Park.

Voor wie wat verder wil reizen is het noorden van het eiland een echte aanrader. Hier vind je enkele van bekendste trekpleisters van het eiland. Deze zijn veelal ontworpen en gemaakt door César Manrique. Enkele tips om hier te bezoeken zijn Jameos del Agua, Jardín de Cactus en Mirador del Río.

Een vakantie naar Puerto Calero boeken

Bij de meeste grote reisaanbieders kan je schitterende vakanties naar Puerto Calero boeken. Je kan je vakantie naar Puerto Calero onder andere boeken bij: