Voordelig een auto huren op Lanzarote

Een auto huren op Lanzarote

Het eiland Lanzarote is een schitterend eiland dat ontzettend veel te bieden heeft. Om alles te ontdekken is het makkelijkst om voordelig een auto te huren tijdens je verblijf op Lanzarote. Op die manier kan je eenvoudig overal goed komen en kan je schitterende tripjes maken naar alle uithoeken. Van de werken van César Manrique tot het vulkanische Nationaal Park Timanfaya. Liever een dagje relaxen op het strand? Rij dan zeker richting de Playas de Papagayo, de mooiste stranden van het eiland en misschien wel van alle Canarische Eilanden.

Een auto huren op Lanzarote kan bij tal van maatschappijen, nagenoeg elke groot verhuurbedrijf heeft wel een vestiging op Lanzarote. Daarnaast zijn er ook nog enkele kleinere maatschappijen. Het hoeft helemaal niet prijzig te zijn om een auto op het eiland te huren en vaak zijn de voorwaarden vrij gunstig. Wij geven je de beste tips en leggen je alles uit over het huren van een auto op Lanzarote!

Voordelig een auto huren op Lanzarote

Eenvoudig een auto huren op Lanzarote? Bekijk nu de beste prijzen via EasyTerra!

Heb je een auto nodig op Lanzarote?

Wij raden je aan om zeker een auto te huren op Lanzarote. Per se nodig heb je ‘m niet, maar de OV-verbindingen op het eiland zijn niet super. Het kost je veel tijd om ergens te komen en ze rijden vrij onregelmatig. Wil je het eiland echt gaan ontdekken, dan ontkom je er eigenlijk niet aan om een auto te huren.

Andere opties om het eiland te ontdekken zijn shuttles van en naar bezienswaardigheden of het nemen van een taxi. Het nadeel hiervan is weer dat het vaak een recht-toe-recht-aan route is en je niet een klein omweggetje kan nemen naar bijvoorbeeld een schitterend uitzichtpunt. Om het maximale uit je vakantie te halen raden we je dus aan om voordelig een auto te huren op Lanzarote.

Autorijden op Lanzarote

Misschien vind je het wat spannend om met een huurauto de weg op te gaan op Lanzarote. Een ander land, andere regels en natuurlijk meer heuvels en bergen. Nergens voor nodig! De wegen in Lanzarote zijn goed aangelegd. Het wegennetwerk is goed onderhouden en bijna overal kan je op een soepele en gemakkelijke manier komen. Alle belangrijke wegen zijn geasfalteerd en je komt makkelijk in elke uithoek van het eiland. Ook belangrijk: het is er vrij rustig op de weg en de mensen zijn er ontzettend relaxed. Autorijden op Lanzarote is een feestje.

Er zijn wel een paar niet-geasfalteerde wegen in sommige uithoekjes, maar hier mag je vaak toch niet rijden van de huurmaatschappij. Check de regels hiervoor altijd even goed om gedoe achteraf te voorkomen. Weet je van tevoren al dat je richting een onverharde weg gaat? Bespreek dit alvast en leg dit het liefst zwart op wit vast.

Lanzarote ontdekken met een huurauto

Voordelig een auto huren op Lanzarote

Er zijn tal van mogelijkheden tot het huren van een auto op Lanzarote. In bijna elke toeristische plaats en bij het vliegveld zelf zitten diverse grote verhuurmaatschappijen, zoals Sixt en Sunny Cars. Door de grote concurrentie is het voordelig een auto huren op Lanzarote. De tarieven zijn er vrij scherp.

Tip: reserveer je huurauto altijd van tevoren, zo kom je niet voor verrassingen te staan en ben je verzekerd van de auto die je voorkeur heeft!

Natuurlijk kan het zijn dat je niet de hele tijd een huurauto nodig hebt. Het is ook mogelijk om een gedeelte van je vakantie een auto te huren. Op die manier heb je wat minder kosten, maar kan je wel het hele eiland ontdekken. Ook dit kan je van tevoren regelen, maar als je ter plekke een auto wil huren is dit ook mogelijk. Veel resorts en hotels kunnen je hierbij ondersteunen. Zij werken vaak samen met één van de verhuurbedrijven, maar onthoud wel dat zij hier vaak een fee voor krijgen. Het kan dus zijn dat je dan iets meer moet betalen.

Bij welke maatschappijen kan je een auto huren op Lanzarote?

Er zijn verschillende verhuurmaatschappijen waar je voordelig een auto kan huren op Lanzarote. Zo kan je terecht bij ANWB autohuur, TUI Cars en Sunny Cars. Bij beide kan je zorgeloos je huurauto boeken. Ze bieden een vrijwel volledige all-inclusive dekking en geven je gratis mogelijkheden tot annuleren (veelal tot 24 uur van tevoren). Let wel goed op de kleine verschillen onderling qua verzekering, maar over het algemeen ben je voor nagenoeg de meeste schade gedekt.

Wil je graag voor de goedkoopste optie gaan? Overweeg dan EasyTerra. Tussen alle aanbieders zoeken zij de goedkoopste opties, waarbij ook andere factoren worden meegewogen indien gewenst. Op die manier kan je zo goedkoop mogelijk jouw auto huren op Lanzarote!