Aloë Vera House Museum

Kom meer te weten over aloë vera

Aloë vera is één van de belangrijkste producten die wordt geproduceerd op Lanzarote. Bijna over het hele eiland vind je wel plantages waar deze plant verbouwd wordt. Er zijn dan ook maar liefst vijf museums over aloë vera op het eiland. Deze Aloe Vera House Museums staan in Arrieta, Punta Mujeres, Yaiza, Teguise en La Graciosa. Daarnaast is er ook een museum gevestigd op Tenerife. Op alle Canarische Eilanden wordt dit plantje namelijk volop verbouwd.

In de Aloe Vera House Museums leggen ze je van alles en nog wat uit over deze bijzondere plant. Je komt onder meer te weten waar het allemaal voor wordt gebruikt, hoe het wordt verbouwd, de historie van het plantje en hoe deze in de loop der eeuwen is gecultiveerd. Een bezoek aan een Aloe Vera House Museum duurt niet lang, dus het is ideaal om te combineren met een bezoek of activiteit in de buurt.

Aloë Vera House Museum

Er zijn een aantal Aloë Vera House Museums op Lanzarote. Ideaal te combineren met één van de andere bezienswaardigheden.

Historie van de Aloe Vera House Museums

Het eerste museum over aloë vera werd geopend in 2008, in de plaats Arrieta. Dit museum staat er nog steeds en is erg ‘Canarisch’ ingericht. Er is veel gebruik gemaakt van vulkanisch gesteente als decoratie. Het eerste Aloe Vera House Museum in Arrieta is zo’n 150 vierkante meter, niet heel groot dus. Door het succes van het museum werd in 2010 een tweede museum geopend. Op die manier kon er nog meer publiek bereikt worden en konden nog meer mensen geïnformeerd worden over deze bijzondere plant.

Het tweede museum dat werd geopend stond in de buurt, in Punta Mujeres. Vervolgens opende in 2013 de locatie in Yaiza en in 2014 opende de vestiging op het eiland La Graciosa (behorend bij Lanzarote). De laatste vestiging op Lanzarote werd in 2014 geopend, in de voormalig hoofdstad Teguise. Deze werd in hetzelfde jaar geopend als het eerste museum op Tenerife.

Niet het gemiddelde Aloe Vera Museum

Overal op de wereld vind je wel musea over Aloë Vera. Vaak is dit niet meer dan een winkeltje met een klein beetje uitleg over de producten. Op Lanzarote is dit anders. Je kan hier spreken van een echt museum waarbij je merkt dat hart en ziel in het museum zit. Je krijgt van alles te weten over deze bijzondere plantjes, maar ook de werking, toepassingen en cultivering van de planten. Kortom, alles komt aan bod. Natuurlijk zit er ook een winkeltje bij met de nodige aloë vera producten, maar deze zit er daadwerkelijk bij en is niet waar het eigenlijk om draait.

Hoewel het per museum wat verschilt hoe het is ingericht, kom je overal borden tegen met uitgebreide informatie over de meest uiteenlopende onderwerpen rond aloë vera. Daarnaast kan je bij sommige musea ook zien hoe de planten verbouwd worden. Verder hebben verschillende musea audiovisuele ondersteuning. In 6 talen wordt door middel van beeld en geluid nog meer verteld over deze bijzondere planten. Schaf ook zeker iets aan in het winkeltje. De producten zijn kwalitatief en lokaal geproduceerd.

Aloë Vera

De mooiste tours en tochten in de buurt van één van de musea

Aloe Vera House Museum bezoeken

Een bezoek aan de musea is gratis. Je hoeft ook niet van tevoren te reserveren. Vandaar dat het ideaal is op doortocht naar een andere bezienswaardigheid of als je even wat tijd moet doden. Je bent er niet lang, met max een uurtje heb je vaak alles wel gezien. Wil je wel reserveren? Dat kan via deze site.

Wil je alles te weten komen? Dan kan je gebruik maken van één van de begeleide tours. Er zijn verschillende tours met een gids, ook deze zijn gratis. Alle musea zijn  het hele jaar door van maandag tot en met zaterdag te bezoeken.

In de buurt van de musea liggen ook Cueva de los Verdes en Jameos del Agua, erg leuk om te combineren.

Veelgestelde vragen over Aloe Vera House Museum

De Aloe Vera House Museums op Lanzarote zijn gevestigd in Arrieta, Punta Mujeres, Yaiza, Teguise en La Graciosa. Daarnaast is er een vestiging op Tenerife.

In het museum kan je alles te weten komen over aloë vera. Van de toepassingen tot de geschiedenis. Daarnaast kan je in het bijgelegen winkeltje verschillende producten met aloë vera aanschaffen die lokaal zijn geproduceerd.

Toegang tot alle musea is volledig gratis. Wel waarderen ze het als je iets in het winkeltje koopt of anders een kleine donatie doet. Op die manier kunnen ze blijven produceren en meer mensen uitleg geven over deze bijzondere plant.