Lanzarote Aquarium

Ontdek de onderwaterwereld van Lanzarote

Aan de oostkant van het eiland, in het volledig op toerisme gebouwde Costa Teguise, ligt het aquarium van Lanzarote. Het Lanzarote Aquarium draait vooral om het ontdekken van de onderwaterwereld rond de Canarische Eilanden, met in het bijzonder natuurlijk Lanzarote. Daarnaast leven er in dit aquarium enkele bijzondere haaiensoorten, het is zelfs mogelijk hiermee te zwemmen. Je kan ze echter ook gewoon bewonderen vanuit de tunnel waarmee je onder/door het grootste bassin loopt.

Het aquarium is goed bereikbaar vanuit de meeste badplaatsen of de hoofdstad Arrecife. Daarbij is er in het plaatsje Costa Teguise van alles en nog wat te doen. Je kan na een bezoek aan het aquarium bijvoorbeeld lekker op het strand relaxen of een gezellig restaurant of bar bezoeken. Wij vertellen je alles wat je moet weten over dit bijzondere aquarium en het bezoeken ervan!

Direct naar binnen bij het aquarium? Koop nu online je ticket met korting!

Een rijke onderwaterwereld

Het Lanzarote Aquarium huisvest een grote collectie van zeedieren. Met in totaal 33 installaties kan je hier een grote verscheidenheid aan vissen en andere onderwaterwezens bewonderen. De focus van het aquarium ligt op het zeeleven in en rond de wateren van de Canarische Eilanden. Sommige soorten tref je dan ook enkel hier aan. Je krijgt bij een bezoek aan dit aquarium dus een goede indruk hoe de onderwaterwereld rond deze eilanden eruit ziet.

Naast de zeedieren die met name rond de Canarische Eilanden voorkomen heeft het aquarium ook een aantal bijzondere haaien. Je kan onder en naast deze vissen lopen. Een glazen tunnel doorkruist het bassin waar onder meer haaien, schildpadden en roggen zwemmen. Je komt dus letterlijk oog in oog te staan met deze dieren. Wie wil kan onder begeleiding van een expert zelfs duiken met deze haaien. Hier moet je apart voor reserveren.

Naast het bekijken kan je verschillende zeedieren ook aanraken en is er een ruim opgezet educatief deel. Je kan hier bijvoorbeeld voelen hoe een zeester of zeekomkommer voelt. Daarbij leer je ook veel over de wat voor impact afval en plastic heeft op de oceanen en wateren rond de Canarische Eilanden. Kortom, een bezoek aan dit aquarium is leuk én leerzaam.

Lanzarote Aquarium bezoeken

Het Lanzarote Aquarium bezoeken kan het hele jaar door. Dagelijks is het aquarium geopend van 10:00 uur in de ochtend tot 18:00 in de avond. Let wel op, de laatste tijd om binnen te komen is om 17:15 uur. Wij raden je echter aan om al eerder te komen. Trek gemiddeld zo’n 2 uurtjes uit voor een bezoek aan dit mooie aquarium.

Lanzarote Aquarium biedt verschillende toegangsprijzen, afhankelijk van je groepsgrootte en wat je wil doen. Kom je met het gezin, dan kan je een Family Ticket kopen van €45. Dit kaartje biedt toegang voor 2 volwassenen en 2 kinderen. Daarnaast hebben ze ook groepstickets vanaf minimaal 20 personen. Deze gaan vanaf €12 per persoon. Wil je een los kaartje kopen? Dan betaal je voor bezoekers vanaf 12 jaar €15 per persoon. Voor kinderen van 4 tot 11 betaal je €10 en 65+’ers komen binnen voor €12.

Wil je graag zwemmen met de haaien? Dat kan natuurlijk ook. Hiervoor moet je een speciaal ticket kopen. Alle materialen die je nodig hebt zitten bij deze prijs inbegrepen. Het kaartje om met de haaien te zwemmen gaat vanaf €200. Je krijgt hier echter een onbetaalbare belevenis voor terug!

Hoewel je een ticket online via de website van Lanzarote Aquarium kan kopen, is het ook mogelijk om aan de kassa je kaartje te kopen. Daarnaast zijn er mogelijkheden om via GetYourGuide een kaartje te kopen. Deze hebben dezelfde prijs als een normaal kaartje, maar je kan dan wel de rij bij binnenkomst skippen. Dit scheelt je weer een tijdje wachten. Zeker op drukke dagen kan dit erg handig zijn!

Veelgestelde vragen over Lanzarote Aquarium

Het Lanzarote Aquarium ligt in de plaats Costa Teguise aan de zuidoostkust van het eiland. Het ligt op enkele minuten rijden vanaf de hoofdstad en ook vanuit de meeste badplaatsen ben je er met een halfuurtje à driekwartier.

Ja, bij het aquarium is een ruimte parkeerplaats waar vaak meer dan voldoende plek is om je auto kwijt te kunnen. Mocht het vol staan, dan zijn er in de straten eromheen ook genoeg plekken waar geparkeerd kan worden.

Ja, deze zijn er regelmatig. Wil je extra voordelig naar binnen? Bestel dan je ticket vooraf via een geselecteerde aanbieder om optimaal te profiteren.