Rancho Texas Lanzarote Park

Dierentuin met Texaans thema

Iets ten noorden van Puerto del Carmen ligt de dierentuin van Lanzarote: Rancho Texas Lanzarote Park. Wat bijzonder is aan de dierentuin is, zoals de naam al doet vermoeden, het Texaanse thema van dierentuin. Het Wilde Westen is hier echt nagebootst. Overal in het park komt het thema terug en het is dan ook meer dan enkel een dierentuin. Het is een waar entertainment park.

Misschien denk je ‘waarom een Texaans / Wild West thema op Lanzarote?’ Niet heel gek, maar de oorsprong is vrij logisch. Vanaf de Canarische Eilanden zijn tal van families naar Amerika verhuist toen dit net werd ontdekt. Zo is de plaats San Antonio in Texas gesticht door 10 families van de Canarische Eilanden, waarvan er zeven van Lanzarote kwamen. De 3 andere families kwamen van Gran Canaria, Tenerife en La Palma. De band met Texas kwam op deze manier tot stand.

Wil je alles te weten komen over Rancho Texas Lanzarote Park en het bezoeken ervan? Lees dan snel verder. Wij nemen je mee in alles wat dit park te bieden heeft.

Boek direct jouw ticket voor de dierentuin van Lanzarote

Een verscheidenheid aan bijzondere en unieke dieren

Bij Rancho Texas Lanzarote Park zit je goed voor een enorme verscheidenheid aan bijzondere en unieke dieren. Natuurlijk, zoals je kan vermoeden, veelal afkomstig uit Texas en andere Amerikaanse staten. In het park hebben ze tal van vogelsoorten, maar ook zoogdieren en reptielen.

Zo lopen er in het park onder meer bizons, dwergezels, Californische zeeleeuwen, poema’s en armadillo’s rond. Eén van de hoogtepunten van het park is wel de witte tijger die ze hebben. Een indrukwekkend en machtig dier dat bijzonder is om oog in oog mee te staan.  Qua vogels heeft Rancho Texas Lanzarote Park ook een aantal indrukwekkende exemplaren. Het overgrote deel zijn roofvogels, zoals de indrukwekkende Andescondor, Amerikaanse zeearend en vale gier. Daarnaast vliegen er verschillende papegaaiensoorten rond, zoals verschillende ara soorten.

Tot slot de reptielen. Ook hier hebben ze een behoorlijke verscheidenheid aan soorten. Van een aantal kameleonsoorten tot landschildpadden en leguanen. Indrukwekkend zijn vooral de pythons , boa’s en krokodillen. Het absolute hoogtepunt van deze dieren is de komodovaraan.

Wat is er te doen in Rancho Texas Lanzarote Park?

De hele dag door is er entertainment in het park, maar je kan ook zelf van alles doen. Van lekker spelen in het zwembad tot roofvogelshows. Er is van alles te beleven in het park. Een greep uit de activiteiten bij Rancho Texas Lanzarote Park:

  • Shows met papegaaien
  • Roofvogelshows waarbij onder meer arenden, gieren en haviken vlak over je hoofd vliegen
  • Zwemmen met zeeleeuwen en dolfijnen
  • Shows met cowboys

Rancho Texas Lanzarote Park bezoeken? Bestel eenvoudig je tickets en vis niet achter het net!

Een dagje uit voor het hele gezin

Rancho Texas Lanzarote Park is een dagje uit voor het hele gezin, jong en oud. De flinke diversiteit aan dieren, de shows en de speelplekken in het park maken het een leuk en afwisselend geheel. Het park is schitterend onderhouden. Niet alleen in onze eigen ervaring, maar ook in die van vele anderen. Zeer veel reviews benoemen hoe goed onderhouden het park is en hoe ruim alles is opgezet. Dit is wel zo prettig, zeker met het oog op dierenwelzijn.

De shows zijn afwisselend door de dag heen en het gaat niet enkel om het vertonen van zoveel mogelijk kunstjes ter vermaak van het publiek. Er wordt behoorlijk wat aandacht besteed aan de steeds verder onder druk staande natuurlijke leefomgeving van de dieren. Voor de shows raden we je wel aan om op tijd aanwezig te zijn. Er zijn geen speciale tickets voor en als de tribunes vol zijn, dan is er ook echt geen plek meer. Zorg dus dat je zo’n 10 tot 15 minuten van tevoren aanwezig bent bij de show die je wil zien.

Rancho Texas Lanzarote Park bezoeken?

Het park is dagelijks geopend van 9:30 tot 17:30 uur. Je hebt hier dus een hele dag vermaak. Tickets kunnen aan de deur of online worden aangeschaft. Een los ticket kost €30, exclusief vervoer. Een busticket heen garandeert overigens geen plek op de bus terug. Bij de standaard tickets zitten geen extra activiteiten of speciale acties, zoals zwemmen met dolfijnen of zeeleeuwen.

Voor extra activiteiten of bijvoorbeeld een thema-avond betaal je een extra bedrag. Voor het zwemmen met dieren is dit zo’n €50 per persoon bovenop het normale ticket. Thema-avonden zijn zo’n €10 extra bovenop de normale entreeprijs.

Het park zelf is goed bereikbaar. Het ligt aan de noordkant van Puerto del Carmen. Volg je de LZ-40, dan zie je het park al snel liggen. De bewijzering vertelt je precies waar je eraf moet en welke route je moet volgen. Daarnaast gaan er ook vanuit Costa Teguise en Playa Blanca pendelbussen. Toegang bedraagt €7 per persoon.

Rancho Texas Lanzarote Park roofvogel show

Veelgestelde vragen over Rancho Texas Lanzarote Park

Rancho Texas Lanzarote Park is dagelijks geopend van 9:30 uur in de ochtend tot 17:30 uur in de middag, met uitzondering van speciale thema-avonden. Deze avonden beginnen om 19:30 en duren tot ongeveer 23:00 uur.

Ja en nee. Je kan niet direct zwemmen met de dolfijnen, maar ligt er wel mee in het water en je komt heel dichtbij. Echt zwemmen waarbij je ze vasthoudt is het niet. De trainer helpt je om met de dolfijnen te communiceren en spelen.

Normale tickets starten vanaf €30 voor volwassenen (voor kinderen vanaf €22). Hierbij zitten nog geen extra’s, zoals spelen met dolfijnen en zeeleeuwen. Daarnaast zit een shuttle naar het park ook niet inbegrepen, dit kost €7 per persoon. Verder is het mogelijk om tickets voor de ‘Country Night’-show aan te schaffen, deze zijn iets duurder dan een normaal ticket.