Museo Etnográfico Tanit

Museo Etnográfico Tanit featured Het Museo Etnográfico Tanit ligt centraal op het eiland Lanzarote. Om precies te zijn in het plaatsje San Bartolomé. Iets ten noordwesten van de hoofdstad Arrecife en noordoosten van Puerto del Carmen. Het museum geeft een mooi beeld van het erfgoed van Lanzarote. Je komt dan ook alles te weten over wat het eiland heeft meegemaakt en hoe de bewoners hiermee zijn omgegaan.

Ondanks dat het museum niet enorm groot is, is het historisch gezien van grote waarde voor het eiland. Zeker als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis hiervan en de cultuur wil leren kennen, dan kan een bezoek aan dit museum niet ontbreken. Niet voor niets heeft dit museum de award “Centre of Tourist and Cultural Interest” ontvangen van het eilandbestuur. Alles over Museuo Etnográfico Tanit en het bezoeken ervan vertellen wij je!

Wat tref je in het Museo Etnográfico Tanit?

Museo Etnográfico Tanit binnen Het Museo Etnográfico Tanit draait volledig om het erfgoed van Lanzarote. Om precies te zijn om het etnografisch erfgoed van het eiland. Dit betekent dat het gaat over hoe de vroegere bevolking van Lanzarote heeft geleefd. Wat waren de tradities, van welke voorwerpen maakte ze gebruik en hoe zag de kledendracht eruit? Een greep uit de vragen waar je hier antwoord op krijgt. Wie de tradities en het authentieke leven op Lanzarote wil kennen zit hier dus goed.

Centraal in het museum staan tradities, folklore en de geschiedenis van de oudste inwoners van het eiland. Daarbij krijg je veel inzicht in hoe deze tot stand zijn gekomen, maar ook welke kledendracht en gebruiken hiermee gepaard gingen. Verder geeft het museum een mooi inkijkje in het alledaagse leven van de oudste inwoners. Hierbij leer je hoe de keuken er destijds uitzag, maar ook welke voorwerpen ze destijds gebruikten en wat voor dagelijkse werkzaamheden ze deden.

Naast de levenswijze en tradities kom je ook veel te weten over de tegenslagen die het eiland heeft gekend. Je komt te weten hoe verschillende gebeurtenissen invloed hebben gehad op het eiland zelf en de bewoners, maar ook hoe ze dit te boven zijn gekomen. Denk aan verschillende enorme vulkaanuitbarstingen die het eiland heeft meegemaakt. De huidige vorm en het landschap zijn hieraan te danken. Daarnaast zijn er ook lange periodes van droogte geweest waarmee de bewoners te kampen hebben gehad. Ook deze periodes komen terug in het musuem.

Gelegen in één van de oudste wijnhuizen van het eiland

Heel toepasselijk voor waar het museum over gaat huisvest het Museo Etnográfico Tanit in één van de oudste wijnhuizen van Lanzarote. Dit wijnhuis hoort namelijk bij een groter landgoed dat stamt uit de 18de eeuw van het eiland. In dezelfde periode zijn verschillende andere bekende bezienswaardigheden op Lanzarote gebouwd, zoals Castillo de San José en Castillo de las Coloradas. Deze periode is dus van groot belang geweest voor de geschiedenis van Lanzarote en alles hierover vind je terug in dit bijzondere museum.

Museo Etnográfico Tanit bezoeken

Museo Etnográfico Tanit buiten Wie een bezoek wil brengen aan Museo Etnográfico Tanit wil brengen kan van maandag tot en met zaterdag terecht, met uitzondering van zowel lokale als nationale feestdagen. De dagen dat het museum open is gaan de deuren om 10:00 uur open en sluiten ze om 14:00 uur in de middag. Het museum is dus relatief een kort deel van de dag open. Toegang is €6 vanaf 12 jaar. Kinderen tot 12 jaar mogen het museum gratis bezoeken.

Het makkelijkst is Museo Etnográfico Tanit te bezoeken met de auto. Vanuit het zuiden houd je de LZ-2 aan en sla je rond Tías af naar de LZ-35. Kom je via Arrecife of Costa Teguise, dan rijd je een stukje via de LZ-3 en slaat dan af naar de LZ-20. In San Bartolomé ga je de LZ-35 op voor een klein stukje, vanwaar je er zo bent.