Een scooter huren op Lanzarote

Scooter huren op Lanzarote De mooiste plaatsen van Lanzarote en leukste bezienswaardigheden ontdekken, maar geen zin om een auto te huren? Dan is een scooter huren op Lanzarote een goed idee om het eiland toch te ontdekken. Het openbaar vervoer op het eiland is redelijk en je komt er zeker mee, maar je bent behoorlijk afhankelijk. Daarnaast moet je soms lang wachten. Met een scooter stap je zo op en ontdek je de mooiste plekken van het eiland gemakkelijk en volledig op je eigen gemak.

Op Lanzarote zijn meerdere plekken waar je een scooter kan huren. Bijna elke badplaats heeft wel één of meerdere plekken waar je een scooter kan huren. Bij veel aanbieders kan je daarnaast ook van tevoren al boeken. Zo weet je zeker dat je die dag of periode vervoer hebt. Natuurlijk kan je ook tijdens je verblijf kiezen voor het huren van een scooter. Alles weten over het huren van een scooter op Lanzarote? Lees dan snel verder!

Leeftijd en rijbewijs om een scooter te huren

Spanje, waar de Canarische Eilanden toe behoren, hanteren dezelfde regels als Nederland als het gaat om de leeftijd en het rijbewijs dat je nodig hebt om scooter te mogen rijden. Dit betekent dat je een speciaal bromfiets rijbewijs nodig hebt, een AM rijbewijs. Deze kan je vanaf je 16de halen. Met een autorijbewijs kan je vanaf je 18de een scooter besturen op de Canarische Eilanden.

In principe zou de minimumleeftijd om een scooter te huren op Lanzarote dus 16 zijn waarbij je AM-rijbewijs nodig.  De meeste verhuurbedrijven houden echter de minimumleeftijd van 18 jaar aan. Daarnaast hanteren ze de regel dat je vaak al 3 jaar ervaring moet kunnen overleggen, je komt dus meestal op de leeftijd van 19 jaar. Dit kan echter per aanbieder verschillen, dus check dit van tevoren goed.

De verkeersregels op Lanzarote

Ga je een scooter huren op Lanzarote, dan is het ook belangrijk om goed op te hoogte te zijn van de lokale verkeersregels. Niet overal werkt het hetzelfde als in Nederland en ook qua rijstijl zitten er nogal wat verschillen. Lees je goed in. Better safe than sorry. Door op de hoogte te zijn voorkom je onnodige boetes, maar nog wel belangrijker: je bent een stuk veiliger in het verkeer. Hierdoor is de kans op ongelukken een stuk kleiner.

Waar kan je een scooter huren op Lanzarote?

TUI Cars Een scooter huren op Lanzarote kan in bijna elke grotere plaats op het eiland. Er zitten vaak meerdere verhuurpartijen en als je al op het eiland bent dan kan je hotel of verblijfplaats vaak helpen met het vinden van een geschikte partij. Met name hotels werken vaak samen met een lokale partner waar je tegen een gereduceerd tarief een scooter kan huren.

Moet je nog op vakantie gaan, maar weet je al wel dat je het eiland op de scooter wil ontdekken. Reserveer dan vast je scooter van tevoren. Wij raden je hiervoor TUI Cars aan. Hier kan je ruim van tevoren je scooter al boeken tegen een scherpe  prijs en goede voorwaarden (vanaf 18 jaar).

Tips bij het huren van een scooter op Lanzarote

Om het huren van een scooter op Lanzarote zo eenvoudig en goedkoop mogelijk te maken hebben wij een aantal handige tips voor je op een rij gezet. Op die manier kan je gemakkelijk een scooter huren  op Lanzarote als je er bent en betaal je niet te veel.

1. Neem je rijbewijs mee

Hoewel dit misschien logisch lijkt is het toch belangrijk om deze tip erbij te zetten. Misschien weet je vooraf nog niet of je daadwerkelijk een scooter gaat huren op het eiland. Een manier waarop je eenvoudig je rijbewijs vergeet. Je wil niet ter plekke erachter komen dat je rijbewijs nog thuis ligt. Verhuurders zijn verplicht om naar je rijbewijs te vragen, dus de meeste zullen dit ook zeker doen. Zet je rijbewijs dus op de inpaklijst!

2. Lees de voorwaarden van de verhuurder en eventuele verzekering goed door

Niet elke verhuurder is even goed en sommige willen nog wel eens ergens onderuit komen of je een meerprijs aanrekenen voor iets wat nergens op slaat. Daarnaast mag je misschien niet overal rijden met je scooter, zoals onverharde wegen. Komen ze hier achter, dan moet je vaak betalen. Lees dus bij het huren van je scooter goed de voorwaarden door, ook de kleine lettertjes. Per verhuurbedrijf verschillen deze soms enorm. Door dit goed door te lezen voorkom je verrassingen achteraf.

Hetzelfde geldt trouwens ook voor de verzekering. Je wil niet door een klein foutje of krasje een enorm bedrag moeten betalen mocht er iets gebeuren. Lees je dus goed in of je verzekerd bent, hoe deze in elkaar steekt en of je bijvoorbeeld een eigen risico hebt. Er zijn hierin vaak verschillende mogelijkheden, dus onderzoek dit goed.

3. Check de prijs

Zoals gezegd is niet elk verhuurbedrijf hetzelfde. Er zitten nette partijen tussen, maar ook partijen die het niet zo nauw nemen. Dit zie je ook terug in de prijzen die er gerekend worden. Ga daarbij ook niet automatisch voor de goedkoopste. Vaak ben je niet of zeer slecht verzekerd en zijn de voorwaarden ongunstig. Check daarnaast ook hoe het zit met brandstof. Heb je een bepaald aantal kilometers bij de prijs in of moet je alles zelf betalen? Weeg alles tegen elkaar af en kom zo tot de prijs die je wil betalen. Vergelijk vervolgens aanbieders. Op die manier betaal je nooit te veel en profiteer je wel van voorwaarden waar je achter staat.