De beste restaurants op Lanzarote

De beste restaurants op Lanzarote Op Lanzarote kan je heerlijk eten. Zowel lokale specialiteiten als keukens van elders in de wereld. Er zijn tal van goede restaurants op Lanzarote. Sommige hiervan zijn zelfs benoemd in de Michelingids. Een restaurant met een ster is er niet op het eiland, maar dat mag de pret niet drukken.

In totaal zijn er 6 restaurants op het eiland aangeduid met een Bib Gourmand, oftewel een plek waar de prijs-kwaliteit zeer goed. Buiten de aanbevelingen in deze gids is er natuurlijk nog veel meer goeds te vinden op het eiland. De beste restaurants op Lanzarote hebben we dan ook voor je op een rij gezet.

Overzicht van de beste restaurants op Lanzarote

De restaurants op Lanzarote zijn over het algemeen van hoge kwaliteit. Vaak serveren deze ook enkele of enkel authentieke gerechten waarmee je de ziel van het eiland echt leert kennen. De beste restaurants op Lanzarote hebben we hieronder overzichtelijk voor je op een rij staan.

Kamezí Deli & Bistró

Als eerste een restaurant dat is benoemd in de Michelingids, namelijk Kamezí Deli & Bistró in Playa Blanca. Het restaurant ligt behoorlijk aan de westkant van de badplaats, buiten de meest toeristische plekken. Het interieur en het uitzicht over de oceaan zijn eigenlijk al voldoende reden om hier langs te gaan. Lokaal voert hier de boventoon en dat maakt het een unieke ervaring waar je het eiland echt mee leert kennen. Zoals ze zelf zeggen “an authentic tribute to the senses“, dat kunnen wij alleen maar beamen.

De ervaring die je hier krijgt bestaat uit een 9- of 12-gangenmenu waarbij je schitterende lokale producten krijgt te proeven. Denk aan palmhoning, geitenmelk, octopus en speenvarken. Elke gang kan worden voorzien van bijpassende wijnen en dit is zeker een aanrader. Hiermee maak je deze ervaring compleet.

Coentro

Coentro is een restaurant nabij de jachthaven van Puerto Calero. Voorheen zat het restaurant in Playa Blanca, maar inmiddels zijn ze verhuisd. Je zal dus waarschijnlijk een stukje moeten rijden voor dit restaurant, maar dat is het dan ook meer dan waard. De chef van dit restaurant, Joao Faraco, is namelijk verkozen tot de beste chef van Canarische Eilanden. Hoewel je hier kan gaan voor het tapas menu, raden wij je aan om voor het proefmenu te gaan. Hierbij krijg je zeven gangen die tot in detail worden uitgelegd.

Restaurante El Diablo

Restaurante El Diablo Gelegen naast Timanfaya National Park ligt het unieke restaurant El Diablo. Een toepasselijk naam voor dit restaurant dat naast “De Vuurbergen” ligt. Het nationale park is één van de populairste excursies van het eiland en het mooiste is deze ervaring af te sluiten in dit restaurant. Vanuit El Diablo heb je een schitterend overzicht over het park.

Het meest unieke van El Diablo is de manier waarop je eten wordt klaargemaakt. In plaats van de standaard keukenapparatuur maken ze hier gebruik van een pit die wordt verwarmd met geothermale warmte om je eten te grillen. Het eten is er van zeer goede kwaliteit en in combinatie met de setting is dit één van de plekken waar je echt de ziel van het eiland proeft.

El Risco

In één van de rustige gebieden van het eiland vinden we El Risco. Dit restaurant ligt in Famara, een plek die vooral veel surfers trekt. Voor een heerlijke maaltijd zit je hier echter ook goed. Vanuit het restaurant heb je een schitterend uitzicht op de oceaan, de bergen in de achtergrond en de fanatieke surfers. Een echt zomers plaatje. Vis voert hier de boventoon. Dagelijks kan het menu verschillen, afhankelijk van wat er gevangen is, maar telkens weten de chefs er weer een prachtig geheel van te maken. Een echte aanrader die ook terugkomt in de Michelingids.

Kom je vaker in Famara, dan kunnen we Sol ook zeker aanraden. Voor een culinaire ervaring zit je in dit plaatsje dus ook zeker goed!

La Carmencita del Puerto

Spanje = tapas en we kunnen wel stellen dat La Carmencita del Puerto de place-to-go is op Lanzarote voor een heerlijk avondje met de beste tapa. Gelegen aan de boulevard van Puerto del Carmen is dit restaurant een ware publiekstrekker. Niet alleen bij toeristen, maar zeker ook bij locals. Op Tripadvisor krijgt dit restaurant zelfs de volle 5 sterren met bijna 2000 reviews.

De eigenaren van het restaurant zijn tevens de chef en host. Ze geven je graag de mooiste tips en nemen je mee door het menu, alles zodat jij heerlijk kan eten. Een zeer gastvrij en gezellig restaurant waar het bijna voelt als thuiskomen.

La Cocina de Colacho

La Cocina de Colacho Nog een restaurant in Playa Blanca welke is benoemd in de culinaire gids. La Cocina de Colacho, Colacho’s Keuken in het Nederlands, is er één om voor om te rijden. Onder leiding van Colacho worden hier de heerlijkste gerechten gemaakt, allemaal met een unieke stijl die de chef kenmerken. Het interieur is er modern, maar met veel lokale invloeden. Dit maakt het een schitterende setting voor een romantisch diner.

Het restaurant is ietwat duurder dan wat je op de rest van het eiland gewend, maar gezien de kwaliteit die geleverd wordt mag dat ook. De gastvrijheid straalt er vanaf. Eén van de top restaurants op Lanzarote. De passie voor eten straalt er hier vanaf.

Aguaviva

Het restaurant Aguaviva ligt in het plaatsje Playa Honda, direct ‘onder de rook’ van het vliegveld en naast Arrecife. Hoewel de locatie niet meteen tot de verbeelding doet spreken is dit restaurant van zeer hoge kwaliteit. Sterker nog, het is ook één van de restaurants op Lanzarote die in de Michelingids is benoemd. Je kan hier heerlijk eten en het restaurant zelf heeft een prachtig interieur en romantische tuin. Hier vind je een prachtige verscheidenheid van vlees- en visgerechten, maar vooral de toetjes waren voor ons een hoogtepunt. Kortom, zo’n typisch restaurant waarvan de ligging niets prijsgeeft over hoeveel moois en goeds er achter de ingang schuilgaat.

Mirador El Roque

Nog zo’n restaurant waar je een stukje voor moet omrijden, maar wat zeker de moeite waard is. Mirador El Roque ligt in het vissersdorpje Órzola, helemaal in het noorden van het eiland. Ideaal is om dit restaurant te bezoeken in combinatie met een bezoek aan Mirador del Río dat vlakbij ligt. Ook leuk is om het te combineren met een dagtrip naar het nabij gelegen Isla de La Graciosa. Vanuit dit dorpje vertrekt namelijk de boot.

Het restaurant zelf bestaat al lange tijd en heeft een schitterend uitzicht over de oceaan. Het eten is er voortreffelijk, met name de visgerechten. Misschien vind je hier zelfs wel de beste visgerechten op het eiland. Vandaar ook dat deze in onze lijst met beste restaurants op Lanzarote staat. Omrijden is het zeker waard!

Habana 6

Van de buitenkant zou je er zo langs lopen, maar Habana 6 in Costa Teguise is meer dan de moeite waard. Het is er niet heel groots en vanaf de buitenkant ziet het er vrij standaard uit, maar het eten en drinken is hier exceptioneel. Er staan tal van overheerlijke vlees- en visgerechten op de kaart, met bijpassende topwijnen. Daarbij krijg je vooraf heerlijk versgebakken brood met aioli van het huis. De versheid en bereiding van het eten maken het tot één van de beste restaurants op Lanzarote.

Los Jameos del Agua restaurant Los Jameos del Agua

Het restaurant dat bij Jameos del Agua ligt is voornamelijk door de setting een ware publiekstrekker. Gelegen in de grot kan je hier genieten van heerlijke diners, soms gevolgd door een prachtig concert. De gerechten zijn vaak vrij lokaal, zoals gegrilde octopus in mojo verde. Een smakelijke en adembenemende ervaring en een mooie afsluiter van deze lijst met beste restaurants op Lanzarote.